Πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου - Δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παρά τις δραματικές εκκλήσεις των προηγουμένων ημερών από τον Πρωθυπουργό, αλλά και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, οι 12 ψήφοι που απαιτούνται μοιάζει αδύνατο να συγκεντρωθούν για να προκύψει το άθροισμα των 180 βουλευτών. 

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε για τις 2:00 το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο, και πιθανολογείται ότι θα είναι και η τελευταία φορά ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η παρέμβαση του πρωθυπουργού και οι τελευταίες εντολές προς τους υπουργούς του.

Κρίσιμος παραμένει ο ρόλος των 12 ανεξάρτητων βουλευτών, εκ των οποίων ωστόσο οι έξι δεν υπολογίζονται καθώς έχουν ήδη συνταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι από τους υπολοίπους δεν διαφαίνεται διάθεση για μεταστροφή της στάσης.
Το ίδιο ισχύει και τους ορισμένους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι, ενώ διαφωνούν με τη «γραμμή» των ηγεσιών των κομμάτων τους, δεν αναμένεται να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα.

Στα κομματικά επιτελεία έχει σημάνει συναγερμός ενώ εντός των επόμενων ωρών θα γίνει γνωστό αν οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου. To ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε ότι επιθυμεί εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, ωστόσο η ημερομηνία θα οριστεί ανάλογα με τις τεχνικές ανάγκες του υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ