Αντώνης Σαμαράς: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, εκλογές σε 27 ημέρες - Ας κάνει ο λαός ό,τι δεν έκανε η Βουλή»

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου δίνει με δήλωση που θα κάνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. 

Στις 2.00 το μεσημέρι έχει συγκαλέσει την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η συνεδρίαση αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου όταν είχε ήδη διαφανεί ότι και η τρίτη ψηφοφορία θα απέβαινε άκαρπη. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι πριν την έναρξη της ψηφοφορίας στα πηγαδάκια στο καφενείο και στο εντευκτήριο οι βουλευτές έκαναν χιούμορ με το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να στηθούν οι κάλπες την 1η Φεβρουαρίου προκειμένου να είναι έτοιμο το υπουργείο Εσωτερικών. 

Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κ. Σαμαράς θα κάνει την ανασκόπηση των γεγονότων που οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές και θα χρεώσει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ. Θα ζητήσει από τους υπουργούς του να συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι την τελευταία ώρα και να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν στους τομείς τους. Παράλληλα θα αναφερθεί εν συντομία στα επιτεύγματα της κυβέρνησης τα τελευταία δυόμισι χρόνια, θα περιγράψει το σχέδιό του για την συνέχεια με την ολοκλήρωση της αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Φυσικά θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στους κινδύνους που συνεπάγεται για την χώρα ενδεχόμενη κυβερνητική αλλαγή. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ