Το μήνυμα του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ στον Α.Τσίπρα: ''Αλέξη, να ξεσηκώσεις τους Έλληνες''!

 "Ξέρω ότι από αύριο θα είσαι σε θέση να ξεκινήσεις το έργο του να συνεγείρεις ολόκληρο τον ελληνικό λαό με το μέρος σου", τονίζει σε μήνυμά του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Αμερικάνος οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

Ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ είναι γιος του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, ενός εκ των κορυφαίων Αμερικανών κεϊνσιανών οικονομολόγων. O 60χρονος σήμερα Τζέιμς Γκαλμπρέιθ είναι καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Τέξας, μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ενωσης Οικονομολόγων, ενώ έχει υπηρετήσει κατά καιρούς σε καίριες κυβερνητικές θέσεις, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και αλλού. Παράλληλα κείμενά του έχουν φιλοξενήσει εφημερίδες όπως οι New York Times και η Wall Street Journal.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα

'Αγαπητέ Αλέξη,

Ένα σημείωμα μόνο προκειμένου να σου πω ότι οι φίλοι σου εδώ σε έχουν πολύ στο μυαλό τους απόψε.

Σ' έχω δει δυο φορές σε περιστάσεις που απαιτούσαν τον καλύτερό σου εαυτό -με την ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και τη βραδιά των εκλογών τον περασμένο Μάη. Δεν  θα συμπεριλάβω την περίπτωση εδώ στο Ώστιν.

Η αυτοκυριαρχία που έδειξες και τις δύο φορές μου εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ξέρω ότι από αύριο θα είσαι σε θέση να ξεκινήσεις  το έργο του να συνεγείρεις ολόκληρο τον ελληνικό λαό με το μέρος σου"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ