Α. Τσίπρας στη στενή του ομάδα: ''Πάμε για εκλογές, να προσέχετε τι λέτε, ο λαός περιμένει σαφήνεια από μας''!

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης επί των οργανωτικών, πολιτικών και στρατηγικών εκτιμήσεων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. 

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του προς τα κομματικά όργανα, με ορίζοντα την εκλογική αναμέτρηση, το «καυτό» θέμα των συνεργασιών που έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και την αποφυγή κρουσμάτων πολυφωνίας ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκρουσε τον... κώδωνα,  λέγοντας πως «πρέπει να προσέχουμε και το τι κάνουμε εμείς. Και ιδιαίτερα την παρουσία μας στα ΜΜΕ  το τελευταίο διάστημα. Ο χρόνος είναι λίγος. Προτεραιότητα μας είναι η επικαιροποίηση του προγράμματός μας».

«Η βάση συγκρότησης των συμμαχιών θα είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν μπαίνουμε σε λογική παζαριών, δεν τάζουμε θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επιδιώκουμε κοινωνική διεύρυνση της απεύθυνσής μας», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατατεθεί εισήγηση για έναν κώδικα δεοντολογίας για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και επ' αυτού ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε  πως «πρέπει να προτάξουμε τα ζητήματα δεοντολογίας γιατί αποτυπώνουν το αξιακό μας φορτίο. Αυτό που θα κρίνει αν θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ, σχετίζεται και με τον αν θα επιτρέψουμε να εμφανιστούν φαινόμενα ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε.

Στο ίδιο πλαίσιο, συμπλήρωσε πως «οι αντίπαλοί μας θα μας ήθελαν απομονωμένους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν πρέπει να δίνουμε την εικόνα ότι είμαστε μέρος του παλιού», είπε ενώ  από τους 450 στο σύνολο υποψηφίους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε πως μπορούν να επιδιώξουν 50 από αυτούς να είναι υποψήφιοι στελέχη, μη κομματικά «πάντα, με τη δέσμευση της προγραμματικής μας πρότασης».

Στο υπόλοιπο μέρος της εισήγησής του ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Είναι μια κρίσιμη εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας. Η Ελλάδα έχει μπει στο επίκεντρο. Η πτώση της κυβέρνησης δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Απέτυχε να πιάσει τους 180 και έχει να κάνει και με τις δικές μας προσπάθειες» σημείωσε, για να συμπληρώσει πως «η συγκυρία γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε και κάποια στιγμή που δεν θα υπήρχαν δυσκολίες».

«Οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της Ευρώπης. Στόχος μας να μεγιστοποιήσουμε την εκλογική μας νίκη για να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη Βουλή. Οι προϋποθέσεις είναι να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από την εμπειρία του '12. Έχουμε συνείδηση ότι θα είμαστε αντιμέτωποι με την κινδυνολογία και τον φόβο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ