Αποκλειστικό: Συγκινητική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον 'Ελληνα Ορθόδοξο Άρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη!

Τον Ιούλιο βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην Αμερική για τη διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε για τον μητρικό θηλασμό, ενώ στις 8 Νοεμβρίου, πήρε το πρώτο Παγκόσμιο Βραβείο Παιδαγωγικών Επιστημών από τα Διεθνή Βραβεία Τζουζέπε Σάκα του Βατικανού! 

Με αφορμή την διεθνή πορεία του στον Ο.Η.Ε, συναντήθηκε με τον Πάπα, μιας και ήταν ανάμεσα στα 50 πιο σημαντικά πρόσωπα απ'όλο τον κόσμο που δέχτηκε να συναντήσει ο Πάπας Φραγκίσκος!

Συνάντηση με τον Παπά , όπου του παρέδωσε το βιβλίο του

Με μέλη της οικογένειας του και τον Καρδινάλιο και Αρχιμ. Αμερικής 

Την ώρα που του ασπάζεται το χέρι ο Πρίγκηπας της Ιταλίας 

Από τη βράβευση του στο Βατικανό

 

Με την οικογένεια του και την οικογένεια  Portillo, γιού του πρώην  Προέδρου Μεξικου, Ακαδημαϊκού  που ζει στην Οξφόρδη και διατηρούν πολύ φιλικές σχέσεις

Με τον καρδινάλιο Castrillon, μέλη της οικογένειας του και τους Εφοπλιστές Αλέξανδρο και Νικόλαο Παπαχρηστίδη

 

Φωτογραφία του εξώφυλλου του νέου του βιβλίου

Φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου

Who is who του Αρχιμ. Απόστολου Καβαλιώτη Δρ. Του ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ

O συγγραφέας, Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης γεννήθηκε το 1965 στην Ελευθερούπολη του Ν.Καβάλας. Πραγματοποίησε σπουδές στη Θεολογική Σχολή και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Είναι Δρ.στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών . 

Είναι κάτοχος masters: στη Ειδική Αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στον αυτισμό και στην νοητική υστέρηση, στο Σχεδιασμό Εκπαιδευτικών Μονάδων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με ειδίκευση στην ισότητα των φύλων και στη Γλώσσα και Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με εξειδίκευση τις Παρευξείνιες χώρες. Παρακολούθησε εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Βατικανό με υποτροφία του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιου.
 

Εξειδικεύτηκε στον αυτισμό στο Πανεπιστήμιο του Harvard U.S.A και στην αντιμετώπιση του πόνου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Υπηρέτησε στην εκπαίδευση για 28 χρόνια , εκ των οποίων 7 ως Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αν. Μακ. Θράκη, Σέρρες, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Συμμετέχει με εισηγήσεις σε Διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες, ενώ δημοσιεύει άρθρα σε εφημερίδες και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το 2007 κλήθηκε από την πολιτεία του Τέξας να συμβάλλει στην ηλεκτρονική διασπορά της γνώσης για τον αυτισμό και το καλοκαίρι του 2013 και του 2014 κλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge , ως ερευνητής σε Διεθνές Πρόγραμμα για το σύνδρομο asperger. Εθελοντής του Ο.Η.Ε. εδώ και 30 έτη, έλαβε μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες του τρίτου κόσμου, ανάμεσα στις οποίες στην Ινδία πλησίον της μητέρας Τερέζα ( 1984-1987 ). 

Πρωτοστάτησε για την καταπολέμηση της παιδικής πορνείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό(1990-1994), για την κατάργηση των βομβών στη Γιουγκοσλαβία(1993),ως μέλος της ομάδας της Πριγκίπισσας Diana. Συμμετείχε ως εθελοντής στους αγώνες κατά των φυλετικών διακρίσεων στο Γιοχάνεσμπουργκ (καλοκαίρι του 1992 για δύο μήνες).

Για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό του έργο τιμήθηκε με βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών το Δεκ. του 2007.
Το 2010 αναγορεύτηκε Κήρυκας του Εθελοντισμού των Special Olympics στη Ελληνική Επικράτεια. Το 2011 και το 2012 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο των Special Olympics Dr. Shriver-Kennedy για την κινητοποίηση των ελλήνων πολιτών και το 2013 του αποδόθηκε ο τίτλος του επίτιμου μέλους των S.O. Ελλάδος. 

Τον Μαρτιο του 2014 τιμήθηκε από το Δήμαρχο Παγγαίου – Ελευθερούπολης κ. Β. Ξουλόγη και το Δήμαρχο Καβάλας κ. Κ.Σιμιτσή για το κοινωνικό, ανθρωπιστικό, επιστημονικό και συγγραφικό έργο του.Υπήρξε Αν. Προεδρος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων του Ν. Καβάλας, μέλος της επιτροπής σοφών του Υπουργείου Εργασίας για την μεταναστευτική πολιτική, επί πολλά έτη μέλος επιτροπών Παιδείας της Νομαρχίας Καβάλας, πρόεδρος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και επιτροπών του Υπουργείου Παιδείας και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ανατ. Μακ. Θράκης, Β. και Ν. Αιγαίου.
 

Είναι μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτκής IAC UNESCO, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ της Αλεξανδρούπολης, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Εφετείου Θράκης, μέλος της επιτροπής ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών ( I.S.G.E.S.I. – Ρώμη) και της Μεταναστευτικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας.
 

Ιδρυσε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία ,Ειδικά Νηπιαγωγεία και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε όλη την ελληνική επικράτεια. Τον Ιούλιο του 2014 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε ειδική μνεία ,ως την καλλίτερη σε Παγκόσμιο επίπεδο, για την έρευνα για τον μητρικό θηλασμό του Δρ. Απόστολου Καβαλιώτη. Στις 8 Νοε. 2014 τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Scacca με έδρα το Βατικανό τον βραβεύουν με το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Παιδαγωγικής Επιστήμης για την ερευνά του για τον αυτισμό και το Σύνδρομο Down.

Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και διδάσκει εθελοντικά στο Επιστημονικό Επιμορφωτικό Της Πρόγραμμα, «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»: Αυτισμό και Σύνδρομο Down, επιμορφώνοντας έως τον Σεπτ του 2014, 2000 άτομα.

Έργα του: «Φρίξος Βας. Παπαχρηστίδης, ένας Μεγάλος Έλληνας»(2007),«Στρατηγικές υποστήριξης και διδασκαλίας παιδιών σε φάσμα αυτισμού»,(2009), «Το σύνδρομο DOWN στην κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, ανιχνεύσεις και μέθοδοι διαχείρισης»(2010), «Δυσλεξία και Εκπαίδευση : Προσεγγίσεις και τεχνικές αντιμετώπισης»(2010), «Η Γυναίκα Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»(2011), «Το γυναικείο φύλο και η επαγγελματική απασχόληση στις Μουσουλμανικές κοινωνίες του Νομού Ροδόπης »(2012), « Σύνδρομο Αsperger, ιστορία της έρευνας, συμπτωματολογία, προοπτικές υπέρβασης(2013), « Ο διμερής Οικουμενικός διάλογος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών υπό την πραγματικότητα των δυσχερειών της Ουνίας και του Πρωτείου)»(2014).

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Αρχ. Απόστολου Καβαλιώτη στο eirinika.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ