Το χρήσιμο tip της ημέρας: Πώς να μετατρέψεις οποιοδήποτε θνητό λευκό κρασί σε φαντεζί σαμπάνια!

Τις νύχτες που έρχονται, πολλοί από εμάς θα πίνουμε στα τελευταία πάρτι των γιορτών για αυτή τη χρονιά. 

Και προκειμένου να είμαστε καλεσμένοι-άρχοντες, θέλουμε να προσφέρουμε κάποιου είδους ποτό με εορταστικό χαρακτήρα σε φίλους και συγγενείς. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη σαμπάνια;Όμως ένα μπουκάλι αληθινής, αξιοπρεπούς σαμπάνιας μπορεί να κοστίζει τόσα που να μην μπορείτε να διαθέσετε, έχοντας μόλις αγοράσει όλα τα δώρα και πράγματα που χρειάζεστε στις γιορτές. Ίσως όταν μετρήσετε όλα εκείνα τα ψιλά που μαζεύατε σποραδικά από τσέπες και τσάντες, δεν θα αντιστοιχούν παρά μόνο σε μονοψήφιο νούμερο.

Μην ανησυχείτε! Σας φροντίσαμε! Θα σας βοηθήσουμε να τους ξεγελάσετε όλους ότι έχετε πάρει κάτι καλό και ακριβό. Εξάλλου, η σαμπάνια βασικά είναι ένα απλό λευκό κρασί με φυσαλίδες, σωστά; Αγοράσαμε ένα θνητό Pinot Grigio των 7€ και ζητήσαμε από τον Don Lee των PDT και Momofuku να μας δείξει πως το μετατρέπουμε σε μαγικό αφρώδη οίνο. Αποδείχθηκε ότι οποιοδήποτε φθηνό κρασί μπορεί να αποκτήσει σπινθηροβόλο στυλ, αρκεί να υπάρχει κάποιος βασικός εξοπλισμός.
Δυο είναι οι τρόποι για να γίνει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος απαιτεί μόνο το θνητό κρασί, ένα σιφόν σαντιγύ ή αμπούλα σόδας και κάνα δυο φιαλίδια διοξειδίου του άνθρακα (ο Don χρησιμοποίησε το the iSi kind). Και το λευκό κρασί σας θα γίνει αφρώδες. Στιγμιαία!

Ο δεύτερος, είναι ελαφρώς πιο σύνθετος. Πρόκειται για μια μέθοδο ζύμωσης για την οποία χρειάζεστε ένα πακετάκι μαγιά και ένα πακετάκι ζάχαρη που μπορείτε να κλέψετε από την κουζίνα στη δουλειά ή το τοπικό καφέ. Επίσης θα χρειαστείτε ένα από εκείνα τα μπουκάλια με ελαστικό πώμα και μεταλλική ασφάλεια, όπως αυτό που βλέπετε παραπάνω. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται περίπου 48 ώρες, αλλά στην πραγματικότητα θα αλλάξει τη γεύση του κρασιού, θα την κάνει πιο περίπλοκη και σαμπανιζέ.
 

Μέδοθος 1: Ας κάνουμε αυτή.

Πρώτα, αποσπάτε την προσοχή των συμμετεχόντων στο πάρτι, έτσι ώστε να μη δουν ότι είστε ένας φτηνιάρης απατεώνας που δεν αγόρασε αφρώδη οίνο. Όταν στρέψουν αλλού το βλέμμα τους, ξεκινήστε.

Θα πρέπει το κρασί σας να είναι όσο πιο παγωμένο γίνεται προκειμένου να διατηρήσει περισσότερο τις φυσαλίδες. (Όπως η σόδα, ο αφρώδης οίνος χάνει τις φυσαλίδες του ευκολότερα όταν είναι ζεστός).Ρίξτε ολόκληρο το μπουκάλι του θνητού λευκού κρασιού σας στο σιφόν της σαντιγί και βάλτε το καπάκι.Μπράβο.

Μετά, πάρτε δυο από τις αμπούλες σόδας. Ρίξτε μία-μία μέσα στο σιφόν, κουνήστε τη πολύ καλά για περίπου 10 δευτερόλεπτα και ρίξτε όλο το μείγμα στο Grigio σας (ή το Chardonnay, ή το Sauvignon Blanc ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε).Όταν είναι καλό και δυνατό, απλά γεμίστε με αυτό το ποτήρι της σαμπάνιας. Μπορείτε να το βάλετε και στο αρχικό μπουκάλι, εάν είναι απαραίτητο, αλλά δεν θα κρατήσει την ενανθράκωσή του τόσο πολύ.


Θυμηθείτε να γείρετε το ποτήρι σας έτσι ώστε να μην καταλήξετε με ποτήρι γεμάτο αφρό και καθόλου υγρό.

Σερβίρετε!
Ο Don λέει: όχι το καλύτερο ποτήρι σαμπάνιας που θα μπορούσατε να έχετε αλλά όχι και το πλέον αξιοκαταφρόνητο.

Πηγή: vice.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ