Χάλασε πριν καλά καλά αρχίσει η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ - Φ. Κουβέλης: «Θα πορευθούμε με δικές μας δυνάμεις»

Δεύτερες σκέψεις κάνουν τις τελευταίες ώρες στη Δημοκρατική Αριστερά, σχετικά με την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα δεδομένα να δείχνουν ότι δύσκολα θα προχωρήσει το πλάνο συμπόρευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να "στενέψει" το πλαίσιο της συνεργασίας βάζοντας δύο προϋποθέσεις, δηλαδή το να διεκδικήσουν εκλογή με σταυρό τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που θα προσαρτηθούν στο ΣΥΡΙΖΑ δίχως να είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, αλλά και η σύγκλιση βάσει του προγράμματος της Κουμουνδούρου όπως εξαγγέλθηκε από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκουν αντιδράσεις στην Αγ.Κωνσταντίνου.

Η εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ συνεδριάζει, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλά από τα στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι πρέπει η ΔΗΜΑΡ να διεκδικήσει αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Φώτη Κουβέλη το πρωί σήμερα, αλλά και στελεχών του κόμματος που δεν ζήτησαν συγνώμμη παρόλο που αυτό ανέμεναν οι συνάδελφοί τους του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά εκτιμάται ότι θα εξαρτηθούν από τα συλλογικά όργανα των δύο κομμάτων τις επόμενες ημέρες. Αναμένονται συνεδριάσεις των συνεδρίων των κομμάτων που θα επικυρώσουν τις όποιες αποφάσεις των κομμάτων.

Πανούσης: Η ΔΗΜΑΡ να μην κατέβει στις εκλογές

«Η θέση μου είναι, η Δημοκρατική Αριστερά να μην κατέβει στις εκλογές, να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της κυβερνώσας αριστεράς, να ανασυγκροτηθεί κι, όταν με το καλό βγουν τα αποτελέσματα και οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δει πώς θα κινηθεί στο νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει ούτε να κατέβει αυτόνομα, ούτε όμως και να απορροφηθεί....» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, μετά τις πληροφορίες για ν

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ