Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων με το Ποτάμι - Στη Β' Πειραιά για να ''κονταροχτυπηθεί'' με την Χ.Α ο Σταύρος Θεοδψράκης - Κάλεσε σε debate τον Α. Τσίπρα!

Από τον Έβρο ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και στη Β’ Πειραιά και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ντιμπέιτ. «Καλώ τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ντιμπέιτ με τους δικούς του όρους, τους δικούς του δημοσιογράφους, στον δικό του τόπο για μια συζήτηση για τα προβλήματα της χώρας».

Η συνέντευξη Tύπου που έδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε με μία ερώτηση για την στρατιωτική του θητεία στην Καρωτή Διδυμοτείχου. «Θυμάμαι τους μήνες που πέρασα εδώ πάνω, τις βόλτες που κάναμε φαντάροι και σαν δημοσιογράφος όμως επέστρεφα συχνά. Θεωρούσα υποχρέωσή μου λοιπόν να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι για την επιτυχία από την αγαπημένη μου Αλεξανδρούπολη».

Στο σχόλιο δημοσιογράφου ότι τα τοπικά μέσα δημοσιεύουν φωτογραφίες του από τη σκοπιά στην Καρωτή, μαζί με σχόλια φαντάρων της «σειράς» του, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε γελώντας ότι είναι ίσως ο μόνος πολιτικός αρχηγός που πήρε απολυτήριο από ένα ακριτικό στρατόπεδο. «Οι άλλοι θα έχουν φωτογραφίες από το Πεντάγωνο ή το σπίτι τους».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε «αυτό που θα πρέπει να αποφασισθεί από τον κόσμο είναι ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, πόσο ψηλά θα είναι το Ποτάμι και τότε θα μπουν όλοι εκείνοι οι όροι που θα διασφαλίσουν στην κοινωνία μια καινούργια αρχή. Το Ποτάμι δεν θα γίνει τσόντα κανενός. Το Ποτάμι θα μείνει στην κοίτη του, ήρθε για να γονιμοποιήσει την ελληνική γη και την ελληνική πολιτική σκηνή».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε την επιλογή της Β’ Πειραιά λέγοντας: «θα κατέβω στη Β’ Πειραιά εκεί που η Χρυσή Αυγή πήρε τα μεγαλύτερα της ποσοστά και θα δώσω τη μάχη στις γειτονίες. Κυκλοφορώ στη Β’ Πειραιά, στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό και στη Δραπετσώνα και εκεί θα ζητήσω την ψήφο των Πειραιωτών για να πάω στη Βουλή. Το Ποτάμι θέλει να πει ξεκάθαρα στην ελληνική κοινωνία ότι δεν χαρίζουμε τις γειτονιές στους φασίστες».

Για την επιλογή του Σπύρου Λυκούδη να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, είπε ότι «ο Σπύρος θα μπορούσε να επιλέξει τη σιγουριά του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά αποφάσισε να δώσει τη μάχη του σταυρού και αυτό τον τιμά. Αποφάσισε να διαφοροποιηθεί από το συνηθισμένο των παλαιών μεγάλων στελεχών που ζητούν την ασφάλεια ενός ψηφοδελτίου Επικρατείας και είπε ότι εγώ θα δώσω τη μάχη της Αθήνας».

Για το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ανέφερε: «Καλοδεχούμενο το κόμμα Παπανδρέου. Δεν πρέπει οι αντιθέσεις να κρύβονται. Αλλά τι παραπάνω μπορεί να κάνει σήμερα ο Παπανδρέου που δεν μπόρεσε να το κάνει όταν τον ψήφισε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;».

Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια

«Κλείνει» το 50% περίπου των θέσεων στα ψηφοδέλτια του Παταμιού καθώς ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης φαίνεται να έχει έρθει σε συμφωνία με περισσότερους από 200 υποψηφίους.

Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει τις «κρυφές λίστες» με τους ανθρώπους που δείχνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με σημαία τους το Ποτάμι. Σε αυτές εντάσσονται πρόσωπα και από τις δύο πολιτικές όχθες -και από (κεντρο)αριστερά και από δεξιά (φιλελεύθερα).

"Το τόνο της εκκίνησης δίνει ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έχει αποφασίσει να κατέβει στο νησί του, την Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά, ενώ ως αρχηγός κόμματος αναζητεί, θα κατέβει σε μία ακόμη περιφέρεια, πιθανότατα αυτή του Β' Πειραιά. "Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, υπεύθυνος Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου επί διακυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου.

Αν και παραμένει ανοιχτό το ψηφοδέλτιο Επικρατείας οι άμεσα ενδιαφερόμενοι προτιμούν να μην προχωρήσουν σε αποκαλύψεις έως ότου ανάψει γενικότερα το «πράσινο φως». Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Τσικαρδάνη θα είναι υποψήφια στην Κοζάνη, ενώ ο προερχόμενος επίσης από τη ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος θέλει να δώσει τη μάχη στη Β' Πειραιά.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η είδηση είναι ότι η νυν βουλευτής (εκ της ΔΗΜΑΡ) Νίκη Φούντα θα διεκδικήσει την επανεκλογή της κατεβαίνοντας με το Ποτάμι και πάλι στην Αιτωλοακαρνανία. Η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου θα δοκιμάσει την τύχη της στη Β' Θεσσαλονίκης, ο Πέτρος Τατσόπουλος, που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε, θα είναι και πάλι υποψήφιος στη Β' Αθήνας, όπου θα αναμετρηθεί με τον Γρηγόρη Ψαριανό, που απ' ό,τι φαίνεται δεν θα μετακινηθεί στη Λάρισα. Την απόφαση να διεκδικήσει σταυρό στην Α' Αθήνας έχει λάβει η Αννυ Ποδηματά, η οποία εξελέγη ευρωβουλευτής το 2009 ύστερα από πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου”.

Το ίδιο θα κάνει ο Σπύρος Δανέλλης, που ήταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον πρώην πρωθυπουργό, προέρχεται από τον αυτοδιοικητικό χώρο και την ανανεωτική Αριστερά και επιστρέφει στην εκλογική περιφέρεια του Ηρακλείου Κρήτης -ήταν δήμαρχος Χερσονήσου.

Ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ θα ζητήσει σταυρό στη Ροδόπη -κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν με όμορα κόμματα. Από τη Δράση στο Ποτάμι βρίσκεται ήδη η Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία κατεβαίνει στη Β' Αθήνας, όπου και ο Λυκούργος Λιαρόπουλος το 2012 ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Το πέρασμα στο Ποτάμι από την Ελιά επιβεβαιώνει και η Νιόβη Παυλίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία θα κατέβει στην Α' Θεσσαλονίκης. Εκεί θα αναμετρηθεί με τους άλλους «ποταμίσιους» ένας στενός συνεργάτης του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος στηρίζει εμφανώς την προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη. Πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Σπύρο Πέγκα, τον οποίον ενδέχεται να ακολουθήσουν στηρίζοντας το Ποτάμι και άλλοι του... Κινήματος Μπουτάρη!

Στη Β' Αθήνας ετοιμάζεται από τον χώρο της σκηνοθεσίας ο Γιάννης Κασπίρης, ενώ στη Β' Πειραιώς θα έχει ρόλο ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός.

Υποψήφια, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, θα είναι και η Μαρία Δαμανάκη. Δεν πρόκειται για την τέως επίτροπο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά για τη συνονόματη, συνεπώνυμη και συντοπίτισσα της γνωστής πολιτικού δικηγόρο, η οποία κατέρχεται με το Ποτάμι στην εκλογική περιφέρεια του Ηρακλείου. Το ίδιο και ο... Αλέξης Τσίπρας. Οπως και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ο Αλέξανδρος Τσίπρας, αγρότης, θα είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία, αντίπαλος της Νίκης Φούντα.

Αρκετοί είναι οι υποψήφιοι και από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Η Χριστίνα Ταχιάου στη Θεσσαλονίκη, ο Μιχάλης Καζάς στην Αργολίδα, ο Τάσος Λαζαρίδης στην Αττική, ο Νίκος Νικητέας στη Μεσσηνία. Στην Περιφέρεια Αττικής, με το Ποτάμι θα αναμετρηθεί και ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος έχει διατελέσει υπεύθυνος Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου επί διακυβέρνησης Παπαδήμου.

Στην Α' Αθήνας επιφυλάσσει εκπλήξεις αλλά δεν ανοίγει πλήρως τα χαρτιά του το Ποτάμι -με βάση δε τις δημοσκοπήσεις, η εν λόγω περιφέρεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα του Ποταμιού. Εκεί θα κατέλθει ο στενός συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη και σύμβουλος επικοινωνίας Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος ετοιμάζεται για τη Μεσσηνία, ενώ αρκετά θα είναι τα στελέχη από την Ευρώπη-Οικολογία, όπως η Μελίττα Γκουρτσογιάννη που θα κατέβει στη Β' Αθήνας.

Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, θα κατέλθει στην Α' Πειραιά, ενώ ο επιχειρηματίας Στρατής Μούγερ θα δοκιμάσει την κάλπη της Α' Αθήνας. Η σύμβουλος απεξάρτησης και πρώην εξαρτημένη Βάσω Τερκενλή θα ζητήσει σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης και ο χαρτογράφος Στέφανος Ψημένος οδεύει προς τη Μαγνησία.
Στο Ποτάμι για τις εθνικές κάλπες μπαίνουν αρκετοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές, όπως ο πανεπιστημιακός Περικλής Βαλλιάνος, η δικηγόρος Ζωή Αποστολοπούλου, η χημικός Μαρία Βιτωράκη κ.ά.

Συνεργασία Ποτάμι-Δράση

Στο μεταξύ, εν όψει εκλογών, το κόμμα ΔΡΑΣΗ προχωρά σε συνεργασία με το Ποτάμι και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για τη μορφή που θα έχει. Η συνεργασία θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα στο πλάισιο συνέντευξης Τύπου που θα δώσουν οι επικεφαλής των δύο κομμάτων Σ.Θεοδωράκης και Θεόδωρος Σκυλακάκης.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ