Μπριάμ στη σχάρα, μύδια μαγειρεμένα σε κρασί, τα Ντολμαδάκια της Αργυρώς - 5 πιάτα που μας έκαναν. εντύπωση τη χρονιά που πέρασε!

Υπήρξαν κάποια πιάτα που δοκιμάσαμε φέτος σε διάφορα εστιατόρια, τα οποία θα μας άφηναν με το στόμα ανοιχτό, αν δεν έπρεπε να το κλείσουμε για να τα φάμε.

Μετά από μια χρονιά γεμάτη γευστικές εμπειρίες, διλήμματα μπροστά σε πλούσια και πρωτότυπα μενού, επισκέψεις σε εστιατόρια και πολύ… φαγητό, καταλήξαμε σε 5 πιάτα που μας εντυπωσίασαν, πάντα γευστικά.

Alfredo Linguini με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, Pilabar
Ένα μικρό bistrot στο Πάτημα Χαλανδρίου, που απευθύνεται κυρίως σε όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και κάνουν υγιεινή διατροφή –δηλαδή όχι ακριβώς σε εμάς- κατάφερε να μας παρουσιάσει ένα πιάτο ζυμαρικών που μας εξέπληξε ευχαρίστα. Alfredo Linguini με φρέσκια ντομάτα, φρέσκο βασιλικό, ρίγανη, σκόρδο, ανθότυρο και κάππαρη, με το ανθότυρο να παίρνει τη θέση του τριμμένου τυριού και το σκόρδο με την κάππαρη να σε κάνουν να ξεχνάς το αλάτι που χρησιμοποιείται καθόλου ή με φειδώ στην κουζίνα του πρωτότυπου Pilabar. Εκεί καταλάβαμε ότι μπορεί η γυμναστική να μην μας πηγαίνει ιδιαίτερα, αλλά η υγιεινή διατροφή μπορεί άνετα να μπει στο πρόγραμμά μας.
Πληροφορίες: Pilabar, Ηρακλείτου 94, Πάτημα Χαλανδρίου, 210 6615758, ανοιχτό καθημερινά από τις 8, κουζίνα 14:00-23:00, εκτός Κυριακής, http://www.pilabox.com/, https://www.facebook.com/pages/Pilabar/637840563001313

Μπριάμ στη σχάρα, Λεμονόκηπος
Σε έναν πανέμορφο και δροσερό λεμονόκηπο προς Νέα Φιλαδέλφεια μεριά υποδεχτήκαμε το καλοκαίρι δοκιμάζοντας μεζεδάκια από την αυθεντική ελληνική κουζίνα της μαμάς, λίγο «πειραγμένη». Κι αυτό που έκανε τον ουρανίσκο μας να… ερωτευτεί, ήταν το  «μπριάμ στη σχάρα», δηλαδή ψητά λαχανικά σχάρας, με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και τριμμένη φέτα. Ελληνικότατο, νοστιμότατο, από μια νέα οπτική που προφανώς και μας προκάλεσε, με το πιάτο να αδειάζει σε χρόνους ρεκόρ, που θα μπορούσαν να μπουν στο βιβλίο Guinness.
Πληροφορίες: Λεμονόκηπος, Αγ.Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2588611, www.lemonokipos.gr.

Μύδια μαγειρεμένα σε κρασί, Καπετάν Fishάει


Στο ταχυφαγείο… θαλασσινών της Μπενάκη, δοκιμάσαμε διάφορα πιάτα, όλα θαλασσινής αύρας: σαλάτα με φύκια, σάντουιτς με λαβράκι, γαρίδες, μπακαλιάρο… Εκεί, όμως, που πραγματικά «τα χάσαμε» ήταν τα μύδια, σερβιρισμένα σε κατσαρολάκι και μαγειρεμένα με κρασί, τα οποία είχαν μια τόσο γεμάτη γεύση που πιάναμε το επόμενο, πριν καλά-καλά τελειώσουμε αυτό που ήδη τρώγαμε. Κι απ’ ό,τι μάθαμε, δεν είμαστε οι μόνοι που εντυπωσιάστηκαν με το πιάτο αυτό, καθώς οι πελάτες του μαγαζιού το ζητούν συχνά-πυκνά.
Πληροφορίες: Καπετάν Fishάει, Εμμ. Μπενάκη 27-29, Αθήνα τηλ: 2103300035, ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 12.00-23.00, Κυριακή 13.00-21.00, delivery: 13.00-22.00, https://www.facebook.com/kapetan.fishaei

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια - clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ