Μόνο στο Eirinika.gr: O Δημήτρης Κωνσταντάρας Υπ. Βουλευτής Ν.Δ στην Α' Αθηνών: Σύνθημα μου; "Για την Ελλάδα του Αύριο- Για την Αθήνα του Πάντα"!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντάρα, Υποψήφιου στην Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στην Ειρήνη Νικολοπούλου

Ειρήνη Νικολοπούλου: Tι σε έφερε ξανά στη Νέα Δημοκρατία;

Δημήτρης Κωνσταντάρας:O ειλικρινής τρόπος προσέγγισης, η τραγική θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα , η επαπειλούμενη δραματική επιδείνωση που καιροφυλακτεί υπό … «άλλες» συνθήκες και η δυνατότητα που θα μου δοθεί να ΚΑΝΩ κάτι  στους τομείς που –με τις μικρές μου δυνάμεις- μπορώ να ελέγξω. Θαύματα όχι. Έντιμη προσπάθεια όμως;

Ε.Ν: Γιατί ο πολίτης της Α' Αθήνας να επιλέξει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και όχι του Σύριζα και μάλιστα γιατί ειδικότερα τον Δημήτρη Κωνσταντάρα, δημοσιογράφο, συγγραφέα, έμπειρο και στη πολιτική. Τι μπορείς να δώσεις Δημήτρη στη καθημαγμένη  πρωτεύουσα;

Δ.Κ: Μπορώ να δώσω την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα με την ανεξαρτησία που κέρδισα, το ήθος που απέδειξα ότι έχω και την αποδεδειγμένη αποφασιστικότητά μου να συγκρουστώ όποτε χρειαστεί. Ο πολίτης της Α΄ Αθήνας έχει χάσει τη ζωή, την ομορφιά, την παράδοση, τις κληρονομιές, τα χρώματα, τις μυρωδιές και τον έλεγχο της γειτονιάς και της   πόλης  του ( από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου). Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κακές προθέσεις για την Αθήνα. Γνώση δεν έχει, τα χρώματα, την όψη,  τις μυρωδιές και τη γειτονιά έχει ξεχάσει ή δεν έχει γνωρίσει ποτέ, τον παραδοσιακό Αθηναίο νοικοκύρη δεν γνωρίζει.  

Όσο για μένα, γεννημένο στην Αθήνα από πατέρα γεννημένο στην Αθήνα, με γυναίκα  και παιδιά γεννημένους  στην Αθήνα , έχοντας ζήσει όλη τη ζωή του στην Αθήνα και μάλιστα στο Κέντρο, προσπαθώντας να επιβιώσει ΑΚΟΜΑ στο Κέντρο ,που ψάχνει τις γειτονιές και το χαρακτήρα τους και δεν τις  βρίσκει τις ώρες που δεν φοβάται να  βγει απ΄ το σπίτι, ε… αν ένας τέτοιος άνθρωπος που έχει ζήσει τόσα πολλά και σημαντικά σ αυτούς τους δρόμους και τις πλατείες δεν ξέρει, ούτε μπορεί τι πρέπει να κάνει, τότε ποιος μπορεί;

Ε.Ν: Ακόμη πιο έμπειρος, ακόμη πιο αποφασισμένος, ποια είναι τα 5 θέματα που θα βάλεις στόχο σου να προωθήσεις για να ανταποκριθείς στα αιτήματα και τα προβλήματα των πολιτών της Α' Αθήνας;

Δ.Κ: Τα 5-6 ΠΡΩΤΑ θέματα (απ΄ τις εκατοντάδες που υπάρχουν ΕΚΤΟΣ των γνωστών προβλημάτων που αφορούν την άθλια οικονομική μας κατάσταση) που μου έρχονται στο μυαλό και με τα οποία καταπιάστηκα τα τριάμιση χρόνια που ήμουν απ΄ το 2004  στη Βουλή και τσακώθηκα και έγινα αντιπαθής και κακός με τους αναποφάσιστους είναι : 

Α. Η ασφάλεια του πολίτη στις επικίνδυνες γειτονιές , μαζί με το αυτονόητο  δικαίωμά του να κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς να φοβάται και να εμποδίζεται (και σ αυτό συμπεριλαμβάνω την καθαριότητα και την τραγική κατάσταση των πεζοδρομίων που οδηγεί ηλικιωμένους και ανάπηρους σε Ιδρυματοποίηση και εγκλεισμό )

Β. Οι  καθαροί , σύγχρονοι, εξοπλισμένοι και προστατευμένοι  Ελεύθεροι Χώροι  παιχνιδιού και αθλητισμού για τα παιδιά μας

Γ.  Το ξαναζωντάνεμα της γειτονιάς με τα μαγαζιά τους ανοιχτά, κόντρα στα κατεβασμένα ρολά, μέσα από ειδικά κίνητρα και ουσιαστική βοήθεια στον μικρό καταστηματάρχη που αναγκάστηκε να «κλείσει»

Δ. ο έλεγχος και η εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων και  διατάξεων για την οδήγηση αυτοκινήτων και δικύκλων, το παρκάρισμα, το παράνομο εμπόριο, τα ναρκωτικά και την πορνεία του δρόμου

Ε. το ξεκαθάρισμα – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-  της ιδιοκτησίας των χιλιάδων παλαιών, εγκαταλελειμμένων, παραμελημένων, κλειστών, έρημων, ανεκμετάλλευτων κτιρίων, η αναπαλαίωσή τους και η παράδοσή τους προς  χρήση

ΣΤ. ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της πρωτεύουσας που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη και προκοπή. 
Υπάρχουν άλλα τόσα. Κι άλλα τόσα. Αλλά ας αρχίσουμε κάποτε από κάπου.

Ε.Ν: Ποιο είναι το προσωπικό σου σύνθημα σε αυτές τις εκλογές; Είσαι από εκείνους που όχι μόνο δεν εγκατέλειψαν το κέντρο της Αθήνας αλλά παραμένεις η καθημερινή γνώριμη φιγούρα στη Φωκίωνος Νέγρη στη Κυψέλη. Σε μια Κυψέλη που ούτε εσύ δεν αναγνωρίζεις φαντάζομαι... Πώς θα παλέψεις για προβλήματα όπως το μεταναστευτικό, ασφάλεια των πολιτών;

Δ.Κ: Σύνθημά μου: Για την Ελλάδα του Αύριο. Για την Αθήνα του Πάντα. Είμαι Αθηναίος και Κυψελιώτης και γι αυτά παλεύω αλλά το ίδιο με ενδιαφέρουν  π.χ.  τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου και της Κορινθιακής ακτογραμμής, οι ονειρικές μας  Κυκλάδες  και ο υπέροχος Ελληνικότατος  Έβρος. Όλα για την Ελλάδα και τον Έλληνα. Και χωρίς οξύτητες, ακρότητες και εξτρεμισμούς, μπορούμε να εφαρμόσουμε τα καλύτερα μέτρα για το μεταναστευτικό. Μέτρα που τα ξέρουμε αλλά τρέμουμε να τα κοιτάξουμε κατάματα και να παραδεχτούμε ότι άλλο ο ξένος πρόσφυγας, άλλο ο μετανάστης, άλλο ο λαθρομετανάστης.

Και φυσικά χρειάζεται ο μουσουλμάνος χώρους λατρείας που ΔΕΝ έχει αλλά όχι γιγαντιαία τερατουργήματα στην καρδιά της Αθήνας. Και φυσικά υπάρχει –χρόνιο μάλιστα- πρόβλημα με τους Ρομά. Αλλά γιατί δεν καθόμαστε κάτω, να παραδεχτούμε τι υπάρχει και ποιος το δημιούργησε και να εξηγήσουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει Ρομά, τι σημαίνει γύφτος, τι σημαίνει τσιγγάνος. Για την Ασφάλεια τα είπα πιο πάνω.

Ε.Ν: Έχεις 2 παιδιά που παλεύουν ο καθένας στο δικό του τομέα όπως και πολλών άλλων Ελλήνων πολιτών με τα γνωστά πλέον δεδομένα. Πολύ χαμηλούς μισθούς, πολύ λίγες ευκαιρίες ή και καθόλου ευκαιρίες, τι θα κάνεις για αυτό; 

Δ.Κ: Προσέξτε: Χώρα χωρίς παιδιά, χωρίς νεολαία, χωρίς σχολειά, χωρίς Παιδικές Χαρές, χωρίς γυμναστήρια, χωρίς δασκάλους και καθηγητές  , χωρίς επαγγελματικό προσανατολισμό, με κλειστά Πανεπιστήμια, είναι χώρα χωρίς αύριο. Κι ούτε καν αυτό. Χωρίς σήμερα. Η Εθνική μας Οικονομία μέσω της Ανάπτυξης, η Εθνική μας Ταυτότητα με τη Γλώσσα και την Ιστορία μας , η Αγροτιά μας, η Ασφάλεια, η Υγεία και η Παιδεία αποτελούν τα κορυφαία, κυρίαρχα, ουσιαστικά σημεία αναφοράς και ευθύνης  κάθε ηγεσίας, κάθε κυβέρνησης, κάθε  χώρας που φιλοδοξεί να αποκαλείται και «Έθνος».

Ε.Ν: Ο κόσμος περιμένει λιγότερο ΕΝΦΙΑ, μια μικρή ανάσα με τις συντάξεις και τους μισθούς, ένα χαμόγελο, μια δικαιότερη αντιμετώπιση. Πιστεύεις ότι υπάρχουν απαντήσεις σε αυτά; 

Δ.Κ: Ο κόσμος τα περιμένει και δικαίως όλα αυτά αλλά κυρίως περιμένει περισσότερη αλήθεια και ειλικρίνεια, περιμένει  την τιμωρία των αποδειγμένα ενόχων- υπεύθυνων  για τα χάλια μας, περιμένει Καθαρές Κουβέντες και Καθαρά Χέρια.  Όταν - αν γίνουμε κυβέρνηση  αλλά δεν αποδείξουμε την ειλικρίνειά μας, την αλήθεια του λόγου και των προθέσεών μας και την Εθνική μας αποφασιστικότητα, θα μας… «πάρει το κύμα».  

Who is Who

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας  , υποψήφιος δουλευτής της Α΄. Περιφέρειας Αθηνών ,  ανταποκρίθηκε  θετικά στο  κάλεσμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση όλων των δυνάμεων της παράταξης. Γεννήθηκε  και ζει στην Αθήνα.

Με ρίζες απ΄ τη Σινώπη του Πόντου και καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, γιός του αγαπημένου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, τελείωσε το Λύκειο στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πτυχιούχος Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας και εργάζεται από 19 ετών.

Παντρεύτηκε τη Βίκυ Βουρλάκη (με καταγωγή από το Ρέθυμνο) και έχουν δυο παιδιά, την Παυλίνα και το Λάμπρο που σπούδασαν στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάζονται στο χώρο των Media.

Εργάστηκε 36 χρόνια ως δημοσιογράφος/παρουσιαστής Ειδήσεων και εκπομπών/ ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, περιέγραψε τηλεοπτικά για την ΕΡΤ 1 δυο Ολυμπιάδες (1980 - 1984) και κατέλαβε διευθυντικά πόστα σε όλα τα είδη των Μ.Μ.Ε. ως και το 2004 που εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και συνταξιοδοτήθηκε υποχρεωτικά λόγω ασυμβίβαστου.

Δίδαξε και διδάσκει Δημοσιογραφία και έχει γράψει 13 βιβλία αλλά και κινηματογραφικά – τηλεοπτικά σενάρια, μουσική, στίχους και θεατρικά έργα.

Εκτός από το Κοινοβούλιο το 2004, εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών το 2002, και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη ( όταν και εξελέγη Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου)και το 2014 με την παράταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου όπου σήμερα είναι Γραμματέας του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας - ΟΠΑΝΔΑ και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Από το 2012, επέστρεψε και στην τηλεόραση παρουσιάζοντας καθημερινές και εβδομαδιαίες  εκπομπές ενώ εργάστηκε ως αρθρογράφος και Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH  και συγγραφέας Ειδικών Εκδόσεων και Ιστορικών Καταγραφών όπως  οι  "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο - Πόσα μάς χρωστάει η Γερμανία και γιατί πρέπει να πληρώσει». 

Το τελευταίο του μυθιστόρημα ''Η Αφρoδίτη της Ανάφης'' κυκλοφόρησε το 2013 από την «Εμπειρία Εκδοτική».

*Το eirinika θα φιλοξενήσει μια σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους από όλα τα κόμματα για την καλύτερη κατανόηση του σκέπτεσθαι αλλά και των προσωπικών στόχων που θέτει ο καθένας. Ελπίζω αυτή η παρουσίαση να σας βοηθήσει στην επιλογή ανθρώπων που αξίζουν να πάνε στην Βουλή από οποιοδήποτε κόμμα κι αν προέρχονται. Σε σας η επιλογή αλλά και ο λόγος στις 25/1.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ