Μόνο στο Eirinika.gr: Η Νόνη Δούνια Υπ. Βουλευτής ΝΔ Α' Πειραιά: "Οι πολίτες θα με ψηφίσουν όχι ως πρώην μοντέλο αλλά ως εργαζόμενη μητέρα εδώ & 25 χρόνια"!

Ζητήσαμε από τη Νόνη Δούνια, τη νέα υποψήφια Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Πειραιά να μας μιλήσει για το καινούργιο πεδίο δράσης που επιλέγει στη ζωή της, την πολιτική αλλά και να μας απαντήσει στο πώς αντιδρά στα πρώτα σχόλια που δέχεται λόγω της απασχόλησης της ώς μανεκέν επί 25 χρόνια.

Ειρήνη Νικολοπούλου: Γιατί κυρία Δούνια να ψηφίσουν οι πολίτες του Πειραιά ένα πρώην μοντέλο που θέλει να μπει στη πολιτική; Τι έχετε ως προσόντα και τι μπορείτε να προσφέρετε στην Ελλάδα που διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση στη νεότερη ιστορία της;

Νόνη Δούνια: Θεωρώ πως ψηφίζουν μια σύγχρονη γυναίκα,εικοσιπέντε χρόνια εργαζόμενη και μητέρα δύο παιδιών και όχι το πρώην επάγγελμα μου  .Είμαι μέλος μιας μέσης Ελληνικής οικογένειας έχω άποψη και θεωρώ πως εκφράζω την Ελληνίδα.Ζω καθημερινά την αγωνία της κοινωνίας για το μέλλον.
Συστρατεύομαι με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση και η υπόσχεση μου είναι προσπάθεια και σκληρή δουλειά.


Ε.Ν: Άρα η απάντηση και στο πιο ρατσιστή - σεξιστή και προκατειλλημένο με το παρελθόν, του μοντέλου, την ομορφιά αλλά και το φύλο σας ποια θα είναι; 

Ν.Δ: Οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα είναι για να καταρρίπτονται .Η πορεία μου και η εικόνα της οικογένειας μου είναι η απάντηση μου.

Ε.Ν: Κατάγεστε από το νησί της Μπουμπουλίνας, τις Σπέτσες. Ο συμβολισμός της προσωπικότητας και το παράδειγμα που έχει δώσει αυτή η ισχυρή γυναίκα σας έχει επηρεάσει;

Ν.Δ: Μόνο δέος μπορώ να νιώσω μπροστά σε μια ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης.Είμαι υπερήφανη που η οικογένεια της μητέρας μου κατάγεται από το πανέμορφο νησί με την πλούσια ιστορία.

Ε.Ν: Ο Πειραιάς - και σας το λέω με πόνο καρδιάς και εγώ ως γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα - έχει μείνει απίστευτα πίσω. Ποιες είναι οι 5 προτάσεις που σκέφτεστε να προωθήσετε αν με το καλό εκλεγείτε στο Eλληνικό Κοινοβούλιο για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη κ την καλύτερη εικόνα του Πειραιά & των νησιών του Αργοσαρωνικού; 

Ν.Δ: Ο Πειραιάς έχει την δυναμική να γίνει το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου.Αυτή την δυναμική καλούμαστε να υποστηρίξουμε,δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας.Σε συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την ανάδειξη της αξίας του Πειραιά.
Οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση το 2015 είναι αισιόδοξες.Στόχος μου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ειδικές ενέργειες που θα τονώσουν τις τοπικές οικονομίες.
Ο τουρισμός στα νησιά μας και τον Πειραιά θα φέρει έσοδα και ανάπτυξη σε μια χρονική συγκυρία που οι συνθήκες είναι ιδανικές.  


Ε.Ν: Γιατί Αντώνης Σαμαράς και όχι Αλέξης Τσίπρας που είναι της γενιάς σας; Γιατί ο Πειραιώτης να ψηφίσει τη Νόνη Δούνια με τη Νέα Δημοκρατία και όχι την αντίστοιχη που θα επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ .  Έχετε ξεκάθαρη την εικόνα των διαφορών που μπορείτε να πετύχετε ακολουθώντας τη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας;

Ν.Δ: Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τον δρόμο της υπευθυνότητας,έκανε δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.Ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αναταραχή και εκλογές κάτι για το οποίο 168 βουλευτές διαφώνησαν και 132 βουλευτές επέβαλλαν.
Ο κύριος Τσίπρας χωρίς συγκεκριμένη πρόταση και σχέδιο αοριστολογεί και όπως δήλωσε:''Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν''.Δεν με πείθει και μου δημιουργεί ανασφάλεια.


Ε.Ν: Η όμορφη εικόνα που έχω για σας είναι μιας αεικίνητης μαμάς που πηγαινοέρχεται στο νησί της ως πρότυπο σύγχρονης συζύγου, γυναικάς, μητέρας, εργαζόμενης. Πού κολλάει η πολιτική; 

Ν.Δ: Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι μας οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στις πολιτικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας.Οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας και το χρωστάμε στα παιδιά αυτού του τόπου.

Who is Who

Η Νόνη Δούνια γεννήθηκε στον Πειραιά στις 12 Ιανουαρίου 1972.
Είναι παντρεμένη με τον Κυριάκο Μουρατίδη και είναι υπερήφανη μητέρα δύο παιδιών ,του Στάθη εννέα ετών και της Ζαφειρίας οκτώ ετών.
Φοίτησε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και είναι απόφοιτη της Σχολής σχεδίου μόδας Βελουδάκη. 
Παράλληλα έκανε πρωταθλητισμό στη κολύμβηση με την ομάδα ''Εθνικός Πειραιά'' και στην υδατοσφαίριση με την ομάδα''Α.Ο. Καστέλλας''.
Το 1996 συμμετέχει στα ελληνικά καλλιστεία και εκλέγεται Β Σταρ Ελλάς και το 1997 εκλέγεται τρίτη Miss Europe στα πανευρωπαϊκά καλλιστεία.Ακολουθεί επαγγελματική πορεία στο χώρο της μόδας και του θεάματος μέχρι και σήμερα.
Έχει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο υποστηρίζοντας επί σειρά ετών το ''Χαμόγελο του Παιδιού'' καθώς και εθελοντική συμμετοχή σε δράσεις του Δήμου Πειραιά.
Είναι για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής.

*Το eirinika θα φιλοξενήσει μια σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους από όλα τα κόμματα για την καλύτερη κατανόηση του σκέπτεσθαι αλλά και των προσωπικών στόχων που θέτει ο καθένας Ελπίζω αυτή η παρουσίαση να σας βοηθήσει στην επιλογή ανθρώπων που αξίζουν να πάνε στην Βουλή από οποιοδήποτε κόμμα κι αν προέρχονται . Σε σας η επιλογή αλλά και ο λόγος στις 25/1 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ