Ο Αμεντί Κουλιμπαλί τρομοκρατεί και μετά θάνατον! Ανατριχιαστικό βίντεο τον δείχνει να αναλαμβάνει την ευθύνη στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους!

Την ευθύνη για την επίθεση στο προάστιο Μονρούζ του Παρισιού που στοίχισε τη ζωή σε μία αστυνομικό καθώς και στο εβραϊκό παντοπωλείο όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι ανέλαβε με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο Αμεντί Κουλιμπαλί.

Οι μυστικές υπηρεσίες εξακρίβωσαν τη γνησιότητα του βίντεο και δήλωσαν ότι ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο κρατώντας ένα όπλο, να κάνει ασκήσεις και να μιλάει με φόντο ένα σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους είναι πράγματι ο Κουλιμπαλί.

«Αυτό που κάνουμε είναι απολύτως νόμιμο, αν αναλογιστούμε τι κάνουν αυτοί», λέει μπροστά στην κάμερα ο Κουλιμπαλί επισημαίνοντας ότι «δεν μπορείς να επιτίθεσαι και να μην περιμένεις αντίποινα και στη συνέχεια παριστάνεις το θύμα σαν να μην καταλαβαίνεις τι συμβαίνει». «Καταφέραμε να συγχρονιστούμε προκειμένου να επιτεθούμε την ίδια χρονική στιγμή» συνέχισε ο άνδρας αφού αναφέρθηκε στην επίθεση εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη από τους αδελφούς Κουασί.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί κατέλαβε το παντοπωλείο απαιτώντας «ελευθερία» για τα «αδέλφια» του που προχώρησαν στην αιματοχυσία στην εφημερίδα Charlie Hebdo. Την ώρα εκείνη οι αδερφοί Κουασί είχαν παγιδευτεί σε τυπογραφείο κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ. Και οι τρεις σκοτώθηκαν σε παράλληλες επιδρομές των δυνάμεων ασφαλείας.

Στο μεταξύ, μακριά από το Παρίσι, στη Συρία, φέρεται να έχει καταφύγει η καταζητούμενη σύζυγος και συνεργός του 32χρονου μακελάρη, Χαγιάτ Μπουμεντιέν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλούνται το βρετανικό δίκτυο BBC και τη γαλλική εφημερίδα Le Monde. Η Χαγιάτ φέρεται να έφθασε στη Συρία μεσώ Μαδρίτης και Τουρκίας στις 8 Ιανουαρίου.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ