A. Σαμαράς: «Οι χριστιανικές εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ - Ο λαός πιστεύει - Δεν κάναμε τόσες θυσίες για να σταματήσουμε τώρα»

«Αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ γιατί ο ελληνικός λαός πιστεύει» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από τους Φιλιάτες όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το Δημαρχείο στους Φιλιάτες όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον «γαλάζιο» δήμαρχο της πόλης. Όταν μάλιστα βρέθηκε στο γραφείο του δημάρχου Σπύρου Παππά και αντίκρισε μια εικόνα της Παναγίας στη βιβλιοθήκη του, είπε: «Υπάρχουν ορισμένοι που λένε να κατεβάσουμε τις εικόνες στους δημόσιους χώρους.  Από τη βουλή και τα υπουργεία, μέχρι τα  δημαρχεία και τα σχολεία, αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ. Αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση σε εκείνον που τόλμησε να μου πει να κατεβάσουμε τις εικόνες, ξέρω πού ανήκει, ξέρω ποιο πρόγραμμα το λέει αυτό και δεν θα γίνει ποτε».

Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι εκλογές έχουν να κάνουν με δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους που έχει να επιλέξει κανείς και εξήγησε: «Ο ένας είναι ο κόσμος της ανάπτυξης, της σοβαρότητας, είναι ο κόσμος ο οποίος προσφέρει σταθερότητα στον τόπο. Είναι ο κόσμος ο οποίος χθες στο Παρίσι κατάλαβε άλλα, ιδιαίτερα, καινούργια προβλήματα, τα οποία έχουν προστεθεί στα πολύ μεγάλα προβλήματα. Και από την άλλη, έχεις έναν κόσμο ο οποίος θέλει να πιστέψουμε σε ιδέες και σε πολιτικές οι οποίες όχι μόνο δεν αρμόζουν στον Έλληνα, αλλά δεν οδηγούν και πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της φτώχειας, τη στιγμή που η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα, ανακάμπτουν».

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας τονίζοντας: «Εμείς δεν θα γονατίσουμε. Δεν έγιναν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού για να σταματήσουμε τώρα. Είμαστε στο τέρμα αυτής της διαδρομής. Θα το ξεπεράσουμε και θα μπούμε στη μεγάλη πια λεωφόρο της ανάπτυξης που ανοίγει η Ευρώπη για μας».

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την επίσκεψη από το νοσοκομείο των Φιλιατών και στην συνέχεια περπάτησε μέχρι το δημαρχείο όπου τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του χωριού. Στην διαδρομή μίλησε με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Μετά τους Φιλιάτες ο πρωθυπουργός πήγε στην Ηγουμενίτσα και περπάτησε πάλι στο κέντρο της πόλης μέχρι το δημαρχείο σταματώντας συχνά για να χαιρετά και να συνομιλεί με τους πολίτες.

Το απόγευμα στις 18:30 θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στα Ιωάννινα ενώ αύριο θα συνεχίσει την περιοδεία στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρανία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ