Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα,Λαύριο! (βίντεο)

Νεφώσεις και τοπικές βροχές αναμένουμε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 στην ανατολική και νότια Ελλάδα, με τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να είναι κατά διαστήματα έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -2 έως 9 στη βόρεια Ελλάδα, 0 έως 12 στη δυτική Ελλάδα, -1 έως 11 στο βόρειο Αιγαίο και από 5 έως 14 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια, φτάνοντας στο Ιόνιο τα 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένιση από αργά το βράδυ και από τα δυτικά.

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα. Η Eθνική Mετερεωλογική Yπηρεσία εξέδωσε δελτίο θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό,νοτιοδυτικό,κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, Ικάριο, Νότιο Ευβοϊκό, Στενό Καφηρέα, Σαρωνικό, Θάλασσα Κυθήρων,Δυτικό νοτιοδυτικό και ανατολικό Κρητικό.


Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Βόλος - Σποράδες, Κυλλήνη - Κεφαλλονιά, Κυλλήνη-Ζάκυνθος,Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα,Ρίο-Αντίρριο.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ