Τι ποσοστό νομίζετε ότι παίρνει στην πατρίδα της οικογένειας Παπανδρέου, ο Γιώργος & το ΚΙΔΗΣΟ; Ιδού η τοπική δημοσκόπηση!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της DATA RC για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος, στην οποία δημοσιεύεται σήμερα το πρώτο μέρος, στην πρόθεση ψήφου, στο νομό Αχαΐας, δέκα ημέρες πρίν τις εκλογές προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33,2% και ακολουθεί η ΝΔ με 18, 9%.

Τρίτο έρχεται το Ποτάμι με 6% και ακολουθούν ΚΚΕ 4,9%, το ΚΙΔΗΣΟ με 4,1% το ΠΑΣΟΚ και η Χρυση Αυγή με 3,8%. Ποσοστά κάτω του 3% συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%, το ΛΑΟΣ με 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38,8%, ενώ η ΝΔ με 22,1% και 6 κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 3%.

Σύμφωνα με το γκάλοπ τα ποσοστά των κομμάτων σε σχέση με τις ευρωεκλογές αλλά και τις προηγούμενες εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012 φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σημαντικά ενισχυμένο, έχοντας αυξήσει την εκλογική του δύναμη κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα.Η συσπείρωση φτάνει στο 78,2%.

Το ποσοστό εκτίμησης ψήφου της ΝΔ είναι αυξημένο συγκριτικά με τις ευρωεκλογές κατά 2,5 μονάδες χωρίς να φτάνει το ποσοστό του Ιουνίου του 2012. Η συσπείρωση είναι στο 74,2%.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει το μικρότερο ποσοστό του (4,4% στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων) σημειώνοντας σημαντικές διαρροές κατά κύριο λόγο προς το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου (20%).

Το ΚΙΔΗΣΟ του κ. Παπανδρέου σημειώνει ποσοστό εκτίμησης ψήφου 4,9%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ