Πέρασε και από την Πόλη ο Ολυμπιακός - Επικράτησε της Φενέρ του Ομπράντοβιτς με 74-68!

Με το μεγάλο τρίποντο του Σπανούλη στα 18 δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με στην Κωνσταντινούπολη και πήρε κεφάλι στην κούρσα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου του. Τρία στα τρία οι Πειραιώτες1

 

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά με τον Ολυμπιακού του οποίου η άμυνα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κόντρα στους ημίψηλους της Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο στη δική τους επίθεση και κατόρθωσαν να προηγηθούν 18-11 και 22-16 περιορίζοντας τον αντίπαλό τους στις μόλις δύο ασίστ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως τα πάντα άλλαξαν. Η άμυνα του Ολυμπιακού έγινε πολύ πιο δυνατή ενώ η Φενέρ, χωρίς τον Ζήση στο παρκέ, θύμιζε καράβι που βυθίζεται χωρίς καπετάνιο. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου, η οποία πια έβγαζε συνεργασίες στο παρκέ, προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 15' (26-28) και εν συνεχεία, με όπλο το μακρινό σουτ (Σπανούλης, Λοτζέσκι), άνοιξε το χάντικαπ στο +7 (36-43). Και όλα αυτά παρά την απώλεια του Λαφαγέτ που στο 12' αποχώρησε τραυματίας.

Ο Ολυμπιακός έχασε αργότερα και τον Πέτγουεϊ, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να διατηρήσει το προβάδισμα. Μετά το τρίποντο του Ντάρντεν που έστειλε τη διαφορά στους 10 πόντους η ομάδα του Πειραιά έδειξε ότι ήταν αρκούντως αποφασισμένη κόντρα σε μία Φενέρμπαχτσε που τα περίμενε όλα από τις ατομικές εκρήξεις του Γκαούντλακ. Ο Αμερικανός ήταν πραγματικά πολύ καλός και η ομάδα του μείωσε σε 50-52 αλλά έμοιαζε και μόνος του χωρίς τους άλλους περιφερειακούς να βοηθούν.

Από το 52-56 και μετά όμως ο Ολυμπιακός έμεινε άποντος για περισσότερα από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά και έδωσε το δικαίωμα στην αντίπαλό του να περάσει μπροστά με 60-56. Η ελληνική ομάδα όμως δεν παραδόθηκε, κάθε άλλο. Ενα τρίποντο του Πρίντεζη έφερε το σκορ στο 66-65 ενώ λίγο αργότερα με έμμεσο τρίποντο ο Σπανούλης με 68-68 με 1:24 στο ρολόι. Με από εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις, ο Λαρισαίος γκαρντ πήρε και πάλι την μπάλα στα χέρια του και με τρίποντο έγραψε το 68-71 στα 18 δευτερόλεπτα. Το κλέψιμο του Λοτζέσκι στην επαναφορά σφράγισε τη μεγάλη νίκη που μπορεί να αποδειχθεί το αποτέλεσμα που θα κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό.

H καλύτερη πεντάδα
1. Για μία ακόμη φορά, Βασίλης Σπανούλης. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, ο άνθρωπος που ;έβαλε το μεγάλο σουτ της βραδιάς.

2. Αξιος υπασπιστής του στρατηγού Σπανούλη ο Ματ Λοτζέσκι με 18 πόντους και 3/5 τρίποντα.

3. Ο Γκάουντλακ έπαιξε σχεδόν μόνος του τον Ολυμπιακό και ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς με 23 πόντους.

4. Πολύτιμη δουλειά, όσο αγωνίστηκε, από τον Γιώργο Πρίντεζη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

5. Ο Βέσελι ήταν ο μόνος ψηλός της Φενέρ που ακούστηκε το ματς. Είχε 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ