Καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ επικράτησε της Ζαλγκίρις με 77-58 και διπλασίασε τις νίκες του στο Top16!

Ρεσιτάλ από τον Παναθηναϊκό στο ματς με τη Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς προστάτευσε την έδρα της και επικρατώντας 77-58 τη Ζαλγκίρις διπλασίασε τις νίκες του στο Top16.
 

 Το 9-0 σε 3,5 λεπτά έκανε τον Παναθηναϊκό να αισθανθεί τρομερά άνετα στο παρκέ. Οι "πράσινοι" συνδύασαν την πίεση στην μπάλα με την ευστοχία στην επίθεση και μετά το 16-3 πήγαν στο 24-9 αιφνιδιάζοντας μια Ζαλγκίρις που δεν ήταν προετοιμασμένη να παίξει σε τόσο υψηλούς ρυθμούς από νωρίς.

Η αυτοπεποίθηση των παικτών του Ιβάνοβιτς... ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια, η άμυνα στην περιφέρεια χαλάρωσε όταν ο Κράπικας άλλαξε την πεντάδα του, οι επιλογές στην επίθεση δεν ήταν οι ιδανικές και η διαφορά έπεσε στο -4. Το 30-26 πάντως αφύπνισε τους πρωταθλητές. Γιάνκοβιτς και Διαμαντίδης πήραν και έβαλαν τα σουτ, ο Τσέρι έπαψε να είναι απειλή και με 6/7 από το τρίποντο ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 46-33 (20').

Από τη στιγμή που στην τρίτη περίοδο η ελληνική ομάδα κράτησε τη Ζαλγκίρις χωρίς πόντο για περισσότερο από πέντε λεπτά ήταν πολύ εύκολο να φτάσει στο 52-33 έστω κι αν η παραγωγικότητά του δεν παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Ο Παππάς ήταν φορτσάτος μετά από μια περίοδο ταλαιπωρίας και στο 63-42 στο 30' έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Το "τριφύλλι" κράτησε τη Ζαλγκίρις εγκλωβισμένη και δεν την άφησε να σηκώσει κεφάλι.

Η καλύτερη πεντάδα
1. Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος χρειαζόταν μια τέτοια καλή εμφάνιση.

2. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, συνδυάζοντας επίθεση και άμυνα (πάνω στον Άντερσον).

3. Ο Εστέμπαν Μπατίστ, που πρόλαβε σε λιγότερα από 25 λεπτά ν' αγγίξει το νταμπλ-νταμπλ.

4. Ο Έι Τζέι Σλότερ, το πιο "σταθερό χέρι" του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια.

5. Γκιστ-Διαμαντίδης για την καλύτερη φάση του αγώνα.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ