Οι γάλλοι προτρέπουν τις γυναίκες να...πετάξουν τα σουτιέν για να βελτιώσουν την υγεία τους!

Γάλλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο βιώνουν μια μαζική πλάνη, μια πλάνη που έχει επιπτώσεις στην υγεία τους και σε κάθε περίπτωση στην... τσέπη τους!

Γάλλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο βιώνουν μια μαζική πλάνη, μια πλάνη που έχει επιπτώσεις στην υγεία τους και σε κάθε περίπτωση στην... τσέπη τους!



Όπως αναφέρει το protothema.gr, ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Mπεσανσόν (University of Besançon) ανακοίνωσε πως μετά από μελέτες, διαγνωστικούς ελέγχους και σταθερή ιατρική παρακολούθηση ενός μεγάλου δείγματος γυναικών διαφόρων ηλικιών, που διενεργήθηκε με τη βοήθεια των ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης (Centre Hospitalier Universitaire Besançon), κατέληξε στο συμπέρασμα πως, αντιθέτως με τα όσα υποστήριζαν μέχρι σήμερα παλαιότερες έρευνες και μια ολόκληρη βιομηχανία – αυτή των εσωρούχων, τα γυναικεία σουτιέν όχι μόνο δεν βοηθάνε τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τους πόνους της πλάτης, αλλά με την πάροδο των ετών επιταχύνουν το αδυνάτισμα των μυών του στήθους και το... “κρέμασμα” των γυναικείων μαστών.

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής αθλητιατρικής Jean-Denis Rouillon, δηλώνει ευθέως πως τα σουτιέν είναι επί της ουσίας “άχρηστα”. Μιλώντας σε γαλλικές εφημερίδες τονίζει πως “από ιατρικής, ανατομικής πλευράς το σουτιέν δεν βοηθά το γυναικείο στήθος να κερδίσει στη μάχη με τη βαρύτητα, αντιθέτως, αδυνατίζει τους φυσικούς μύες, υποκαθιστώντας τους, και στο τέλος το... “κρέμασμα” έρχεται νωρίτερα!

Μάλιστα η ίδια ερευνητική ομάδα μελέτησε 330 γυναίκες νεαρής ηλικίας που σε βάθος μερικών ετών κλήθηκαν να μην φορέσουν σουτιέν ούτε για μια ημέρα. Στο τέλος της περιόδου μελέτης σχεδόν σε ΟΛΕΣ παρατηρήθηκε μια ανύψωση του στήθους από την αρχική του θέση κατά 7 χιλιοστά κατά μέσο όρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ