20 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζατε για τη Wikipedia! Θα πάθετε πλάκα!

Πριν από 13 χρόνια, το να βρεις μια πληροφορία σήμαινε να κατεβάσεις τόνους βιβλία και εγκυκλοπαίδειες. Κάτι σαν το Μεσαίωνα δηλαδή. Στις 15 Ιανουαρίου του 2001 όμως γεννήθηκε η Wikipedia και έφερε την αναγέννηση.

Μπορεί να μην είναι 100% αξιόπιστη αλλά έχει σημαντική ακρίβεια στα περισσότερα θέματα. Αυτά είναι μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για αυτή.
Η Wikipedia είναι το No6 δημοφιλέστερο site στον κόσμο
 
Κάθε μήνα πάνω από 500εκ. χρήστες μπαίνουν στη Wikipedia και μάλιστα πάνω από μία φορά αφού έχει συνολικά 18δις επισκέψεις.
 
Η λέξη “Wiki” είναι Χαβανέζικη και σημαίνει “γρήγορος”.
 
Το 2005, μία έρευνα του έγκυρου, διαδικτυακού περιοδικού Nature, έδειξε ότι η ακρίβεια της Wikipedia μπορεί να συγκριθεί με αυτή της εγκυκλοπαίδειας Britannica. Κι όλα αυτά από το 2005.
 
Η Wikipedia γράφεται από 73.000 ενεργούς συντάκτες από όλο τον κόσμο.
 
Η Wikipedia δεν έχει κανόνες. Έχει 5 πυλώνες (http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Five_pillars) αλλά επειδή είναι κι αυτοί wikis, σημαίνει ότι μπορούν να αναμορφωθούν ανά πάσα στιγμή.
 
Η Αγγλική έκδοση της Wikipedia είναι μακράν η πιο μεγάλη. Ακολουθούν η Γερμανική και η Γαλλική. Η Wikipedia βγαίνει συνολικά σε 262 διαφορετικές γλώσσες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ