15 νέα τρικ για να χάσεις βάρος πριν τη δίαιτα - αδυνατίστε χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Όλες θέλουμε να χάσουμε βάρος και να το χάσουμε εύκολα. Εδώ θα βρεις 15 απλές στρατηγικές για να αδυνατίσεις χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

 

Πάρε μια βιταμίνη

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση International Journal of Obesity,
οι ερευνητές μοίρασαν 96 παχύσαρκες γυναίκες σε τρεις ομάδες: η μία έπαιρνε μια πολυβιταμίνη, η άλλη συμπλήρωμα ασβεστίου και η τρίτη placebo, για 26 εβδομάδες. Η ομάδα της βιταμίνης είχε τελικά σημαντικά λιγότερο σωματικό λίπος από τις άλλες. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι είναι πιθανό κάποιοι άνθρωποι να τρώνε περισσότερο επειδή χρειάζονται κάποια θρεπτικά συστατικά. Έτσι, παρότι μόνο η λήψη μιας βιταμίνης δεν είναι αρκετή για να αδυνατίσει κανείς, μπορεί να μειώσει την ανάγκη κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας φαγητού.
 

Σβήσε τα φώτα


Περισσότερες ώρες στο σκοτάδι θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Οχάιο σε έρευνα που έκαναν σε ζώα, βρήκαν πως όσα κοιμούνται στο απόλυτο σκοτάδι είναι λιγότερο επιρρεπή στην παχυσαρκία συγκριτικά με εκείνα που κοιμούνται με φως ή με χαμηλό φωτισμό (π.χ. οθόνη τηλεόρασης).
 

Κάνε τις σωστές επιλογές

Οι ανεπεξέργαστες τροφές ολικής άλεσης απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να διασπαστούν, συγκριτικά με τις επεξεργασμένες τροφές, έτσι καις περισσότερες θερμίδες όταν τις τρως. Μερικές απλές αλλαγές –καστανό ρύζι αντί για λευκό, ένα μήλο αντί για χυμό- μπορεί με τον καιρό να κάνουν σημαντική διαφορά στη συνολική ποσότητα λίπους στο σώμα σου.
 

Σέρφαρε στο timeline σου

Τα εισερχόμενα email σου και οι δημοσιεύσεις στο Facebook μπορεί να είναι ένα χρήσιμο μέρος για να βρεις ειδήσεις για τη διατροφή σου. Τα σχετικά newsletters είναι γεμάτα με έξυπνα κόλπα. Εννοείται ότι έχεις ήδη γραφτεί για να λαμβάνεις ενημερωτικά newsletters από το αγαπημένο σου site, το shape.gr! Σε έρευνα βρέθηκε πως οι άνθρωποι που διάβαζαν εβδομαδιαία τέτοια emails έτρωγαν περισσότερα φρέσκα προϊόντα και λιγότερα trans λιπαρά και επιπλέον γυμνάζονταν περισσότερο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ - shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ