Το δράμα της Γιαπωνέζας μάνας: Εκλιπαρεί να αφήσουν ελεύθερο τον δημοσιογράφο γιο της οι Τζιχαντιστές - Καρέ καρέ η απελπισμένη έκκληση (συγκλονιστικές φωτό)

Η μητέρα του Ιάπωνα δημοσιογράφου, ο οποίος μαζί με έναν ακόμα ομοεθνή του κρατούνται όμηροι από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), απηύθυνε σήμερα έκκληση για την ασφαλή απελευθέρωση του γιου της, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την καταβολή των λύτρων.

Σε ένα βίντεο που διέθεσε μέσω διαδικτύου η οργάνωση, εμφανίζεται ένας μαυροφορεμένος μαχητής του ΙΚ να κρατά ένα μαχαίρι και να απειλεί να σκοτώσει τους δύο άνδρες εάν η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν καταβάλει το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων εντός 72 ωρών για την απελευθέρωσή τους.

Η προθεσμία λήγει στις 14:50 της Παρασκευής τοπική ώρα (07:50 ώρα Ελλάδας).

«Ο γιος μου ο Κέντζι δεν είναι εχθρός του λαού της ισλαμικής πίστης. Το μόνο που μπορώ να κάνω ως μητέρα είναι να προσευχηθώ για την ασφαλή απελευθέρωσή του», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, Τζούνκο Ισίντο. «Αν μπορούσα να προσφέρω τη ζωή μου για την απελευθέρωση του γιου μου, θα ήταν μονάχα μια μικρή θυσία από την πλευρά μου. Πήγε μόνο και μόνο για να σώσει τον φίλο του. Πάντα προσπαθούσε να προστατεύσει τους αδύναμους», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι η διάσωση των δύο ανδρών αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας, ωστόσο τόνισε ότι η Ιαπωνία δεν πρόκειται να υποκύψει στην τρομοκρατία. Ο Άμπε έδωσε διαταγή στην κυβέρνησή του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή απελευθέρωση τους.

Στο βίντεο που ανάρτησε το ΙΚ, το μέλος της οργάνωσης ζητά 200 εκατομμύρια δολάρια, όσα δηλαδή είχε δεσμευτεί να διαθέσει η Ιαπωνία στη διεθνή συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η οργάνωση έχει καταλάβει μεγάλες περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ έχει αποκεφαλίσει πολλούς αιχμαλώτους που προέρχονταν από χώρες της Δύσης.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει τονίσει ότι το ποσό που διέθεσε στη συμμαχία προορίζεται για ανθρωπιστική βοήθεια, ωστόσο επέμεινε στη στάση της ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε τρομοκρατικές απειλές.

«Έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα βρέφος και την οικογένειά του. Όταν ρώτησα τη γυναίκα του γιατί πήρε αυτή την απόφαση, εκείνη μου απάντησε ότι έπρεπε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει τον φίλο του και ότι ήταν κάτι πολύ σημαντικό για αυτόν», δήλωσε η μητέρα του Γκότο προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Πηγή: www.scmp.com/

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ