«Βράζει» η Ιαπωνία και όλη η Υφήλιος με το νέο βίντεο φρίκης με Ιάπωνα όμηρο - Πώς αντέδρασε ο Μ. Ομπάμα

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να εξακριβώσει την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται να υποστηρίζεται ότι εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές ο Χαρούνα Γιουκάουα, του ενός από τους δύο Ιάπωνες ομήρους που βρίσκονται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

 

Οπως αναφέρει το BBC, στο βίντεο φαίνεται ο άλλος όμηρος, Κέντζιι Γκότο, να κρατάει μία φωτογραφία του νεκρού σώματος του Γιουκάουα, ενώ παράλληλα μεταφέρει τα νέα αιτήματα των τζιχαντιστών προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Ο επικεφαλής γραμματέας του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε, ο Γιοσιχίντε Σούγκα, σε μία σύντομη τηλεοπτική δήλωση, ανέφερε πως το βίντεο φαίνεται να δείχνει την εκτέλεση του Χαρούνα Γιουκάουα.

"Αυτή είναι μια αποτρόπαιη και απαράδεκτη ενέργεια", δήλωσε ο Σούγκα. "Ζητούμε σθεναρά την άμεση απελευθέρωση του άλλου κρατούμενου κ. Κεντζίι Γκότο, χωρίς να του προκληθεί κακό".

Ο Σούγκα διάβασε τη δήλωση και αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε απειλήσει την Πέμπτη να εκτελέσει τους δύο ομήρους εάν δεν του καταβληθούν λύτρα 200 εκατ. δολαρίων εντός τριών ημερών.

Η αντίδραση Ομπάμα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε έντονα σήμερα τη δολοφονία του Ιάπωνα υπηκόου Χαρούνα Γιουκάουα από εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον λαό της Ιαπωνίας για αυτή την φρικτή απώλεια», ανέφερε η ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς ο Ομπάμα ταξιδεύει με προορισμό την Ινδία.

«Απευθύνουμε εκ νέου έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του [Ιάπωνα δημοσιογράφου] Κέντζι Γκότο και όλων των άλλων ομήρων» που συνεχίζει να κρατάει το ΙΚ, αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ