Αποκλειστικό βίντεο: Ο Τζωρτζ Κλούνεϊ μιλάει για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα - Το Hollywood Greek Reporter τον πέτυχε!

Ο Τζώρτζ Κλούνει, τόνισε, με την ευκαιρία τών Χρυσών Σφαιρών, την ανάγκη της επιστροφής και επανέννωσης των μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση του Greek Reporter, ο Κλούνει είπε ότι, είναι θέμα χρόνου, κατά την γνώμη του, να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, στο σπίτι τους.

“Είχα εκφράσει την άποψή μου στο παρελθόν, και εξακολουθεί να είναι η ίδια, ότι δηλαδή, αυτά τα κομμάτια της τέχνης θα επανενωθούν κάποια στιγμή, απλά είναι θέμα πότε, και ποιος θά το κάνει”.

Ο παραγωγός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος έλαβε και το βραβείο Cecil B. DeMille, δεν αναφέρθηκε στη συμμετοχή της συζύγου του στο ζήτημα των μαρμάρων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι:

“Η σύζυγός μου είναι μια λαμπρή δικηγόρος, που ασχολείται με δικές της υποθέσεις”.

Η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει, είναι μία δικηγόρος η οποία ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, και επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2014, για να υποστηρίξει την επανέννωση των Μαρμάρων, που ελήφθησαν από τον Λόρδο Έλγιν, ενώ η Ελλάδα βρισκόταν υπό Τουρκική κατοχή, και σήμερα στεγάζονται στο Βρετανικό Μουσείο, το οποίο, αρνείται να τα επιστρέψει.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Κλούνει έδωσε επίσης ένα εγκάρδιο χαιρετισμό, ευχαριστώντας τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει μαζί του, στην πάροδο των χρόνων.

Τέλος, μιλώντας για την σύζυγό του, είπε ότι είναι ευγνώμων που είναι γυναίκα του, και είναι τυχερός που τη συνάντησε.

Αναφέρθηκε επίσης, στην πορεία της Κυριακής, στο Παρίσι, τελειώνοντας την ομιλία του με το σύνθημα, “Je Suis Charlie”.

Πηγή: http://hollywood.greekreporter.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ