Γιατί παχαίνουμε; 6 απαντήσεις για το αυξημένο βάρος

Γιατί παχαίνω; Γιατί τρως πολύ και δεν καις. Μπακαλίστικη απάντηση, αλλά σε γενικές γραμμές ορθή. Αν καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που «καίμε» κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αύξηση του βάρους είναι προ των πυλών.

Πέρα όμως από αυτόν τον βασικό διατροφικό κανόνα, τι έχει κάνει την ανθρωπότητα πιο υπέρβαρη – και κατ’ επέκταση πιο ασθενική – από ποτέ; Γιατί όσο περνούν τα χρόνια οι άνθρωποι παχαίνουν με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό; Πρόσφατα η έγκριτη ιστοσελίδα Authority nutrition, αναφέρθηκε σε κάποιους από τους λόγους για τους οποίους παίρνουμε βάρος.  

Και οι απαντήσεις στην ερώτηση «Γιατί παχαίνουμε;» παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Τρώμε περισσότερη «σαβούρα» Σε σχέση με παλαιότερα χρόνια, ο κόσμος καταναλώνει περισσότερες θερμίδες με την πλειοψηφία αυτών να προέρχεται από επεξεργασμένες τροφές. Έρευνες που έγιναν στην Αμερική, δείχνουν ότι στις αρχές του 21ου αιώνα ο κόσμος έτρωγε κατά κύριο λόγο απλά, σπιτικά γεύματα. Από το 2009 και μετά τα μισά γεύματα από αυτά που κατανάλωναν ήταν από fast food ή από άλλες τροφές εκτός σπιτιού.

Η κατανάλωση ζάχαρης έχει αυξηθεί

Η επιπρόσθετη ζάχαρη ενδεχομένως είναι το χειρότερο συστατικό στη σύγχρονη διατροφή. Δεκάδες μελέτες έχουν δείξει ότι οι μεγάλες ποσότητες επιπρόσθετης ζάχαρης μπορούν να έχουν άσχημες επιπτώσεις στον μεταβολισμό, οδηγώντας σε ανοχή στην ινσουλίνη, αύξηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και άυξηση στον αριθμό των τριγλυκεριδίων. Παράλληλα, αρκετές μελέτες όπως αυτή δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση μεγάλες ποσότητες ζάχαρης έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου ΙΙ και έμφραγμα. 

Όλη η συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ