Αχ αυτή η πλατεία Αγίας Ειρήνης με τα μπαράκια της, τα καφέ και τα bistrots έγινε το hot σημείο της Αθήνας της κρίσης (φωτό)

Σε μια περιοχή που ήταν γνωστή για τα παπουτσάδικα και τα καταστήματα με εκκλησιαστικά είδη, ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο, πλήθος καινούργιων νυχτερινών bars που όλα τους έχουν ήδη γίνει στέκι για πολλούς Αθηναίους από όλες τις περιοχές της πόλης.

Σε μια περιοχή που ήταν γνωστή για τα παπουτσάδικα και τα καταστήματα με εκκλησιαστικά είδη, ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο, πλήθος καινούργιων νυχτερινών bars που όλα τους έχουν ήδη γίνει στέκι για πολλούς Αθηναίους από όλες τις περιοχές της πόλης.

Η περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς Αιόλου, Καραγιώργη Σερβίας και Κολοκοτρώνη, έχει βάλει πλέον τα καλά της και από το πρωί προτείνει καφέ και πρωινό, ενώ μετά τις 7 το απόγευμα, ετοιμάζεται να προσφέρει απλόχερα τη μουσική και τα ποτά της.

Πρόκειται ίσως, για το πιο hot σημείο αυτή τη στιγμή στη νυχτερινή Αθήνα, ιδιαίτερα μετά τη «φούσκα» της μόδας που ήθελε την Πλατεία Καρύτση να κρατά τα σκήπτρα του αθηναϊκού nightlife.

Tης Βάλιας Κανελλοπούλου, Clickatlife.gr

Οι άντρες λοιπόν, αφήστε το μουστάκι σας (μιας και ο Νοέμβριος -ή Movember- είναι ο μήνας που οι άντρες αφήνουν μουστάκι για να μας ευαισθητοποιήσουν όλους σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη) και μαζί με την παρέα σας και κατεβείτε μια βόλτα στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης…

Pure Bliss


Εδώ τα στοιχεία της φύσης και τα απλά υλικά, συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό για τους επισκέπτες του, με χαρούμενα χρώματα και πρωτότυπη διακόσμηση. Ο κατάλογος διαθέτει πιάτα και για ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις, όπως vegetarian, vegan και ωμοφαγικά, ενώ όλα τα προϊόντα είναι βιολογικά. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε βιολογικούς καφέδες, ροφήματα, τσάι σε διάφορες γεύσεις, φρέσκους χυμούς λαχανικών και φρούτων και φυσικά ό,τι πιάτο από τον κατάλογο σας κάνει κλικ. Είναι ανοιχτό από νωρίς για καφέ και επιτραπέζια, μέχρι το βράδυ για φαγητό και ποτό. 

Tailor Made


Το στέκι που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγινε «talk of the town» κι έκανε τους πάντες να (παρα)μιλούν για αυτό. Το κτήριο του Τσίλερ με την υπέροχη οροφή και την εντυπωσιακή μπάρα, χωρίζεται σε δύο χώρους, ενώ το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία, η οποία σφύζει από ζωή. Δοκιμάστε οπωσδήποτε, τον εξαιρετικό του καφέ, αλλά και τα υπέροχα πρωτότυπα cocktails του.

Throubi

Έφτασε στο Μοναστηράκι κατευθείαν από τις Σπέτσες και αυτό αρκεί. Το Throubi φιλοξενεί world, funk και rock ακούσματα και φυσικά, ωραία cocktails, προειδοποιώντας: «Κάντε θόρυβο… σώζει ζωές»! Ο κόσμος που το αγάπησε στον Αργοσαρωνικό, σίγουρα πρέπει να περάσει κι από το αθηναϊκό «αδερφάκι» του μια βόλτα. 

Magaze


Κλασική διαχρονική αξία της περιοχής εδώ και αρκετά χρόνια, το ιστορικό Magaze με τις πρασινωπές του αποχρώσεις, ηρεμεί το μάτι, αλλά μας ξεσηκώνει το βράδυ με τις μουσικές του επιλογές. Ανοιχτό από το πρωί προσφέρει καφέ και ρόφημα, αλλά και ποτό το βράδυ καθώς και μερικές νόστιμες επιλογές από κρύα σνακ.

Zaf

Ένα νέο entry στην πλατεία ακούει στο όνομα Zaf, με έναν ιδιαίτερο χώρο, πολύ προσεγμένο στις λεπτομέρειες και διακόσμηση βασισμένη στο ξύλο, που «μαρτυρά» πολύ μεράκι μέχρι την τελευταία πινελιά. Στον εσωτερικό του χώρο μπορείτε να πιάσετε μια θέση στην μπάρα και να απολαύσετε τις μουσικές επιλογές και τον καφέ ή το ποτό σας. 

Faust


Σε ένα τριώροφο διατηρητέο στην Καπνικαρέα, σε έναν έντονα θεατράλε χώρο, με στοιχεία από τα βικτωριανά θέατρα, εκτός από το ποτό σας, μπορείτε να απολαύσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εκλεκτά lives αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Λειτουργεί ως πολυχώρος, διαθέτει φουαγιέ, μπαρ αλλά και θέατρο και αξίζει την προσοχή σας.

Osterman

Είναι η νέα άφιξη στην περιοχή της Πλατείας Αγίας Ειρήνης και έχει κάνει αίσθηση. Εμπνευσμένο από το κλασικό κατασκοπικό θρίλερ του Σαμ Πέκινπα «The Osterman Weekend», το all day αυτό bar-resto κεντρίζει το βλέμμα με το ασπρόμαυρο πλακάκι, τις ζωγραφιές στο ταβάνι και το έντονο ύφος παλιάς εποχής. 

Dude


Το μακρόστενο bar στην πάνω πλευρά της πλατείας, με εναλλακτικές επιλογές από ξένη μουσική, είναι το στέκι πολλών Αθηναίων. Με τα χαρακτηριστικά ψηλά ράφια του γεμάτα ποτά, το Dude προσφέρει όποιο ποτό θελήσεις συνοδευόμενο από freestyle ακούσματα και… συνωστισμό στον μακρύ του διάδρομο.

Baba au Rum

Σε απόσταση βολής βρίσκονται φυσικά και το Baba au Rum με τους masters των cocktails να κάνουν θαύματα πίσω από τη μπάρα και τους θαμώνες να κάνουν… ουρά. Από εκεί ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια η... επανάσταση των cocktails και σήμερα, έχοντας ήδη να επιδείξει αρκετά βραβεία, γεμίζει ασφυκτικά τον πεζόδρομο της Κλειτίου ακόμα και τον χειμώνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ