Ο Τέτσης με το Ηλιοβασίλεμα στη Σίφνο, το ψηφιακό πλανητάριο, η Μαρίνα Βερνίκου με τις φωτογραφίες της αλλά και ο Σιφνιός Τσελεμεντές ένωσαν δυνάμεις για να προβάλουν το κυκλαδίτικο νησί! (φωτό)

Μία ιδιαίτερη έκθεση για το πανέμορφο νησί της Σίφνου εγκαινιάστηκε στον 1ο όροφο του Golden Hall δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να μυηθούν στα σιφνέικα μυστικά.

Μία ιδιαίτερη έκθεση για το πανέμορφο νησί της Σίφνου εγκαινιάστηκε στον 1ο όροφο του Golden Hall δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να μυηθούν στα σιφνέικα μυστικά.



Η έκθεση υποδέχεται τους επισκέπτες της με το «Ηλιοβασίλεμα στη Σίφνο» πίνακα του Παναγιώτη Τέτση, o οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, ενώ το Ίδρυμα Ευγενίδη που συμμετέχει άκρως ενεργά στην έκθεση υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Σίφνου με εντυπωσιακά πειράματα φυσικής και χημείας, φιλοξενεί φωτογραφίες, παλιές και νέες και παρουσιάζει στον ίδιο χώρο τον «Ταξιδιώτη της Γραφής», καθώς και μία σειρά μοναδικών εκδόσεων που προέρχονται από το Συγγραφικό και Εκδοτικό τομέα του Ιδρύματος Ευγενίδη.

Μια πρωτοβουλία του Γιάννη Κορωναίου.



Η έκθεση εμπλουτίζεται με φωτογραφίες της Μαρίνας Βερνίκου, παρουσιάζοντας κάποια από τα πανέμορφα σιφνέικα ξωκλήσια, έργα τα οποία πωλούνται προς ενίσχυση του Ιατρείου της Σίφνου.



Οι φωτογραφίες από το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη δείχνουν ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας του νησιού, ενώ αποτυπώσεις εγγράφων και αντικειμένων μας ταξιδεύουν στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Σίφνου κατά το 18ο και 19ο αιώνα.



Τους εκλεκτούς καλεσμένους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση των εγκαινίων υποδέχτηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και ο Δήμαρχος Σίφνου, κος Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα της Σίφνου δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ, απόγονου του γνωστού Σίφνιου αρχιμάγειρα.



Οι δραστηριότητες στο Golden Hall συνεχίζονται με το νέο Ψηφιακό Πλανητάριο από το Ίδρυμα Ευγενίδη και μας ταξιδεύει μέσα από την υπερσύγχρονη πλατφόρμα του, ενώ η συγγραφέας κ. Βαρβαρούση θα παρουσιάσει το παραμύθι «Το κουκί και το ρεβίθι» με χειροτεχνίες που έχουν ως βασικό της εργαλείο τον πυλό.



Τέλος στο ισόγειο του Golden Hall έρχεται η έκθεση «3000 Χρόνια Ιστορία Αγγειοπλαστικής» που θα προσπαθήσει να μας κάνει όλους  δεξιοτέχνες του πηλού με τη βοήθεια ονομαστών τεχνιτών της Σίφνου κάθε Παρασκευή και Σάββατο.






















Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ