Made In Greece o Νίκος Νυφούδης & οι σιφνέικες γάστρες του που ξετρελαίνουν το Λονδίνο! (φωτό)

Ο Νίκος Νυφούδης ξετυλίγει το νήμα που ενώνει το άκρως επιτυχημένο The Life Goddess του Λονδίνου, το οποίο μόλις απέκτησε «αδερφάκι», με το εμβληματικό είδος της σιφνέικης λαϊκής τέχνης και τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα. 
 

Food blogger, συγγραφέας δύο παιδικών παραμυθιών, δύο φορές υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Πυλαίας, Πανοράματος & Χορτιάτη και προφανώς άλλα τόσα που ξέχασε να μου απαριθμήσει, ο Θεσσαλονικιός Νίκος Νυφούδης έχει μαζί με τον αδερφό του Γιώργο και τον φίλο τους Ηλία Κουλακιώτη το The Life Goddess, ένα μπακάλικο νέας γενιάς, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στις αρχές του 2013 στη λονδρέζικη upper class γειτονιά του Bloomsbury, μιαν ανάσα από το Βρετανικό Μουσείο. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι… θεότητες του Λονδίνου έγιναν δύο, με το άνοιγμα ενός καθαρόαιμου εστιατορίου «The Life Goddess», αυτήν τη φορά στην Carnaby Street.


 
«Όλα ξεκίνησαν σαν ένα αστείο την εποχή που σπούδαζα στο Λονδίνο και ο αδερφός μου ερχόταν να με επισκεφθεί», λέει ο Νίκος πιάνοντας το κουβάρι από την αρχή. «Βλέπαμε ότι τα deli προϊόντα είχαν αρχίσει να γίνονται πολύ δημοφιλή στη λονδρέζικη αγορά κι έτσι όταν αποφασίσαμε να το δούμε πιο σοβαρά, οργώσαμε την Ελλάδα για ενάμιση χρόνο αναζητώντας τους καλύτερους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων. Θέλουμε τα ράφια να αποτελούν ένα χάρτη της Ελλάδας». Εδώ και λίγους μήνες τα παιδιά έχουν φτιάξει και μια μικρή κάρτα με τα φαγητά που θα έφτιαχνε «η μέση Ελληνίδα μάνα», όπως χοιρινό με δαμάσκηνα και κλέφτικο. Στο νέο «The Life Goddess» η παρέα θέλησε να πειραματιστεί πάνω στην ελληνική κουζίνα και το αποτέλεσμα δείχνει ενδιαφέρον.


 
Βγαίνοντας καθημερινά από το μαντεμένιο φούρνο όπου έχουν παραμείνει για ώρες, οι επτά αυθεντικές σιφνέικες γάστρες ανοίγουν για να αποκαλύψουν από κόκορα με μακαρόνια σκιουφιχτά μέχρι χταπόδι στιφάδο, ενώ μετά τη σχάρα το λαβράκι έρχεται σερβιρισμένο σε κεραμική πλάκα και κάνει ωραία παρέα με το Greek style burger με βουβαλίσιο καβουρμά. Ζήτησαν μάλιστα από γνωστούς Έλληνες παραγωγούς να φτιάξουν ειδικά γι’ αυτούς από ένα βαρέλι κρασί, δίνοντας έτσι σάρκα και… οίνο στο One Barrel Project. Εξίσου ιδιαίτερο είναι και το Kingly Court, το οποίο στεγάζει το νέο εστιατόριο: οι παλιοί στάβλοι της βασίλισσας λειτούργησαν επί χρόνια ως αγορά και πλέον φιλοξενούν εννέα πολυεθνικά εστιατόρια.


 
Όσο για τα αγαπημένα στέκια του Νίκου στο Λονδίνο; «Τα steak houses είναι ισχυρή τάση και όλοι τρελαίνονται για το bone marrow, το μεδούλι από το κόκαλο δηλαδή, το οποίο ρουφάνε με το κουταλάκι – πολύ καλό είναι το “Ηawksmoor” [σ.σ.: σε διάφορα σημεία της πόλης]. Μου αρέσουν επίσης το “St John” στο Smithfield, ο προπάτορας της nose to tail κουζίνας, η “La Fromagerie” στο Marylebone και το παλιότερο wine bar του Λονδίνου (από το 1890 ), το “Gordon’s Wine Bar” στο Charing Cross». 

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ