Bloomberg: Η Α. Μέρκελ δεν θέλει συνάντηση με τον Α. Τσίπρα!

Σύμφωνα με γερμανική κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Bloomberg, στόχος της καγκελαρίου είναι να δείξει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως είναι απομονωμένος στο ευρωπαϊκό σκηνικό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προτιμά να αποφύγει μια διμερή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και κατ’ αυτόν τον τρόπο να του δείξει πως – με δεδομένες τις προτάσεις του – είναι απομονωμένος στην Ευρώπη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο γερμανική κυβερνητική πηγή.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η κ. Μέρκελ τρέφει αμφιβολίες για το κατά πόσον ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του περί αύξησης των κρατικών εσόδων μέσω πάταξης της διαφθοράς και αύξησης της φορολόγησης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την ίδια πηγή, η κ. Μέρκελ δε διαβλέπει μεγάλα περιθώρια διαπραγματευτικών ελιγμών έναντι της Ελλάδας για να διασφαλιστεί η παροχή περαιτέρω βοήθειας προς τη χώρα μας.

Κατά τις επόμενες ημέρες ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι στη Ρώμη, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες, και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Έως τώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία έστω για επαφή μεταξύ του νέου Έλληνα πρωθυπουργού και της κ. Μέρκελ, παρά το γεγονός ότι οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν ούτως ή άλλως κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στις 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ