Αυστηρό μήνυμα από Μέρκελ & Σοίμπλε: «Αν η Ελλάδα θέλει στήριξη, να μείνει στο πρόγραμμα»

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης οργώνουν την Ευρώπη για να διαπραγματευθούν το ελληνικό χρέος, Μέρκελ και Σόιμπλε στέλνουν τελεσίγραφα.

Tι είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σόιμπλε

Εάν η Ελλάδα θέλει στήριξη, τότε θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα, τόνισε ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μέρκελ: Ανυπομονώ να συναντήσω τον Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής

Συνάντηση είχε σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο με τον Μαλτέζο πρωθυπουργό Ζοζέφ Μουσκάτ και αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, λέγοντας ότι επιθυμεί την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι ανυπομονεί να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στις 12 Φεβρουαρίου, στη Σύνοδο Κορυφής.

Δήλωσε επίσης πως δεν βλέπει καμία διαφορά στις απόψεις της χώρας της με αυτές των υπολοίπων χωρών-μελών της Ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα, ενώ ο Μαλτέζος ομόλογός της έδειξε αντίθετος σε κούρεμα του χρέους της Ελλάδας, αλλά ανοιχτός σε διαπραγμάτευση κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Στέφεν Ζάιμπερτ: Εκπρόσωπος καγκελαρίας

Το Βερολίνο διαμηνύει πως δεν έχει αλλάξει τίποτα αναφορικά με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πως το Βερολίνο αναμένει από την Ελλάδα ένα σχέδιο που θα είναι κατανοητό.
Παράλληλα, επεσήμανε πως η στάση της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας δεν έχει αλλάξει και πως το ελληνικό ζήτημα δεν απασχόλησε καθόλου τη συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα δε, με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, o κ. Ζάιμπερτ φέρεται να δήλωσε πως η Τρόικα «λειτούργησε» στην Ελλάδα και πως για τη γερμανική κυβέρνηση το «λογικό» είναι πως και οι τρεις θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ) θα παραμείνουν ως τα μέσα που «αντιμετωπίζουν» τις χώρες σε κρίση με τα προγράμματα διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ