Κατάθεση ψυχής από τον μπασκετμπολιστα Κόμπι Μπράιαντ, λίγο πριν από το χειρουργείο (φώτο)

«Θα είμαι και πάλι κοντά σας» ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε στα εκατομμύρια φίλους του ανά τον κόσμο ο Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος μέσω του twitter του ανέβασε και φωτογραφία του λίγο πριν μπει στο χειρουργείο.

«Θα είμαι και πάλι κοντά σας» ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε στα εκατομμύρια φίλους του ανά τον κόσμο ο Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος μέσω του twitter του ανέβασε και φωτογραφία του λίγο πριν μπει στο χειρουργείο.



Όμως ακόμα πιο συγκινητικό ήταν το ξέσπασμά του στο facebook όπου πραγματικά ο «Black Mamba» όπως είναι το παρατσούκλι του, κατέθεσε την ψυχή του στο διαδίκτυο προτού υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

«Αυτό που έγινε είναι τεράστια ηλιθιότητα. Ολες οι προπονήσεις και οι θυσίες πέταξαν απ' το παράθυρο με ένα βήμα που έχω κάνει εκατομμύρια φορές!

Η απογοήτευση μου είναι αβάσταχτη. Ο θυμός είναι οργή. Γιατί στο διάολο συνέβη αυτό; Δε βγάζει νόημα. Τώρα υποτίθεται πρέπει να επιστρέψω απ' αυτό και να είμαι ο ίδιος παίκτης. Ή καλύτερος στα 35!

Πώς στην ευχή υποτίθεται ότι θα το κάνω; ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ. Εχω τη συνέπεια να ξεπεράσω αυτό το πράγμα; Ίσως θα πρέπει να βγάλω την κουνιστή καρέκλα και να αναπολήσω όλη μου την καριέρα. Ίσως έτσι πρέπει το βιβλίο μου να τελειώσει. Ίσως ο Πατέρας Χρόνος με νίκησε...

Απ' την άλλη, ίσως όχι! Είναι 3:30 π.μ., το πόδι μου είναι σαν άψυχο, το κεφάλι μου γυρίζει απ' τα παυσίπονα κι είμαι ξάγρυπνος.

Συγχωρέστε το άδειασμά μου, αλλά ποιος είναι ο σκοπός τελικά των Social Media, αν δε σας μεταφέρω την κατάσταση ως έχει; Είναι ωραίο να τα βγάζεις από μέσα σου, δημιουργείται μία πραγματική άποψη. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα και προκλήσεις στον κόσμο από μία απλή ρήξη αχίλλειου.

Σταμάτα να λυπάσαι τον εαυτό σου, βρες την αισιόδοξη πλευρά και συνέχισε τη δουλειά με την ίδια πίστη, τον ίδιο ζήλο και την ίδια αφοσίωση όπως πάντα. Μία ημέρα, θα γίνει η αρχή ενός νέου ταξιδιού. Σήμερα ΔΕΝ ήταν αυτή η ημέρα.

"Αν με δείτε να παλεύω με μία αρκούδα, προσευχηθείτε για την αρκούδα". Ανέκαθεν μου άρεσε αυτό το γνωμικό. Αυτή είναι η νοοτροπία του Mamba. Δεν τα παρατάμε, δε δειλιάζουμε, δεν τρέχουμε να ξεφύγουμε. Υπομένουμε και κατακτάμε.

Ξέρω πως είναι μεγάλο το μήνυμά μου , αλλά απλά μοιράζομαι τον πόνο μου και ίσως έτσι να μπορέσω να κοιμηθώ και να περιμένω με ενθουσιασμό την εγχείρηση. Το πρώτο βήμα μίας νέας πρόκλησης. Mάλλον θα είμαι ο Κόουτς Βίνο για το υπόλοιπο της χρονιάς. Έχω πίστη στους συμπαίκτες μου. Θα αντεπεξέλθουν. Σας ευχαριστώ για όλες τις προσευχές σας και τη στήριξή σας.
Πολλή Αγάπη Πάντα.
Mamba Out».

Οι ευχές όλου του μπασκετικού (και όχι μόνο) κόσμου συνοδεύουν τον Κόμπι Μπράιαντ μετά το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του που θα τον αφήσει εκτός δράσης τουλάχιστον για έξι μήνες ενώ υπάρχει κίνδυνος να χάσει και όλο το 2013, δεδομένου ότι είναι πλέον και 34 ετών.

Πάντως ο ίδιος στο μήνυμά του δεν αναφέρει τυχαία ότι ίσως θα είμαι ο Κόουτς Βίνο, αφού στα ιταλικά Βίνο σημαίνει κρασί και θέλει να δείξει έτσι πως ο ίδιος είναι σαν το καλό παλιό κρασί και γίνεται χρόνο με το χρόνο καλύτερος.



Συμπαίκτες και αντίπαλοι επιδόθηκαν σε ένα μαραθώνιο μηνυμάτων συμπαράστασης προς τον άσο των Λέικερς που είναι ιδιαίτερα συγκινητικά όπως του συμπαίκτη του Γουόρλντ Πις, ο οποίος έγραψε στο facebook:

«Κόμπι, είναι απλώς μια στραβοτιμονιά στο δρόμο. Σε ευχαριστούμε που μας έχεις περάσει το πνεύμα σου. Είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψεις πολύ γρήγορα. Την αγάπη από όλη την οικογένεια».

Οι Λέικερς μάλιστα, διέψευσαν άμεσα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για την εφαρμογή του περίφημου «amnesty rule» δηλαδή να του διακόψουν το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο όσο καιρό αναρρώνει.

«Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή» τόνισε στους Λος Αντζελες Τάιμς ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας Μίτς Κούπτσακ

Επιτυχημένη ήταν η επέμβαση που όπως ανακοίνωσαν οι Λέικερς τα ξημερώματα, έκαναν οι γιατροί Νιλ Ελατράς και Στίβεν Λομπάρντο από το "Kerlan Jobe Orthopaedic Group".

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση σε χρονικό διάστημα μεταξύ 6-9 μηνών μίνιμουμ. Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ο τέταρτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και φέτος ήταν 3ος στη λίστα των σκόρερς, πίσω απ' τον Καρμέλο Αντονι και τον Κέβιν Ντουράντ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ