Μέρκελ από την παγωμένη Οττάβα: ''Περιμένω την Αθήνα να έχει αύριο έτοιμες προτάσεις μέσα στο υπάρχον πλαίσιο''

Μια ημέρα πριν από την κρίσιμη διαπραγμάτευση στο έκτακτο Eurogroup η καγκελάριος Μέρκελ, από την Οττάβα, έθεσε το πλαίσιο των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντησή της με τον καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ το πρωί (ώρα Γερμανίας), η γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και να υλοποιήσει το πρόγραμμα λιτότητας.

«Η συνεργασία μας στην ΕΕ βασίζεται σε δύο πυλώνες, που είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Από τη μία πλευρά είναι η αλληλεγγύη των χωρών της ευρωζώνης και από την άλλη οι προσπάθειες των ίδιων των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, διευκρινίζοντας ότι αυτή η αρχή θα συνεχίσει να υφίσταται. Τάχθηκε και πάλι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η γερμανική πολιτική προσανατολίζεται προς τα εκεί. «Κι αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, και η πλειοψηφία των Ελλήνων το επιθυμεί», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την αυριανή διαπραγμάτευση και το μεθαυριανό συμβούλιο κορυφής της ΕΕ, η Μέρκελ κάλεσε την Αθήνα να παρουσιάσει «συγκεκριμένες προτάσεις που να αφορούν στο υπάρχον πρόγραμμα».

Λίγες ώρες πριν το πρώτο crash test στο Eurogroup έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα, το ευρώ, την ευρωζώνη, γενικότερα για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, με τους αναλυτές να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό του να μην βρεθεί κοινός τόπος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ