Ουάου! Βαρουφάκης στο Stern: Η Μέρκελ έξυπνη, ο Σόιμπλε με ουσία πολιτικός! Ναι ο ΥΠΟΙΚ εγκωμιάζει τους Γερμανούς!

Το εγκώμιο της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπλεξε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern. 

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη Γερμανίδα Καγκελάριο ως την πιο έξυπνη πολιτικό της Ευρώπης ενώ για τον κ. Σόιμπλε είπε πως πρόκειται για έναν αξιωματούχο με πνευματική ουσία.

«Η κ.Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός της Ευρώπης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Ο κ. Σόιμπλε είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία. Είναι γνήσια δεσμευμένος στην Ευρώπη.

Το βασικό ζήτημα είναι το πώς θέλουμε εμείς οι ίδιοι να βγούμε από την κρίση. Αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερη διαβούλευση και συντονισμό. Πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη είναι πολύ φοβισμένοι για να βγουν από το κοπάδι», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο αρθρογράφος του Reuters έριξε το γάντι και ο Βαρουφάκης το σήκωσε στο twitter‏

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει να απασχολεί τους διεθνείς αναλυτές στα social media λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup και αυτή τη φορά κλήθηκε να απαντήσει σε αρθρογράφο του Reuters. Ο Σάιμον Νίξον, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη για το ενδεχόμενο νέας δανειακής σύμβασης, σχολίασε στο Twitter, «τώρα ο Τσίπρας λέει ότι η Ελλάδα δεν ζητά νέο δάνειο, εντούτοις το πρωί ο Βαρουφάκης έψαχνε για 7 δισεκατ. ευρώ. Μιλάνε καν μεταξύ τους αυτοί οι τύποι;», για να λάβει την απάντηση μέσω tweet από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών:

«Όλη την ώρα (μιλάμε). Και είμαστε απολύτως συγχρονισμένοι. Κάτι που θα είχατε αντιληφθεί, αν ακούγατε εμάς και όχι τι λένε οι άλλοι ότι λέμε».

Δείτε το διάλογο:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ