Ολυμπιακός-ΑΕΚ: 1-1 - Καλύτερη η Ένωση στο μεγαλύτερο μέρος του ματς!

Η ΑΕΚ, επιπέδου Σούπερ Λίγκας, κυριάρχησε στο Καραϊσκάκη κι από τύχη (με κόντρα στον Μιλιβόγεβιτς το 1-1) δεν κέρδισε τον «μπλαζέ» και... αδιάβαστο Ολυμπιακό! Κόντρα στην Ένωση τα σφυρίγματα Λαμπρόπουλου και οι υποδείξεις του πρώτου βοηθού... 

Παίζοντας με μεγάλη ψυχή, πάθος, ουσία και πλάνο απέναντι σε έναν πολύ κακό Ολυμπιακό η ΑΕΚ απέσπασε μία παλικαρίσια ισοπαλία με 1-1 στο Καραϊσκάκη και ενώ προηγήθηκε στο σκορ. Η "Ένωση" δείχνοντας εξαιρετική εικόνα έδειξε πως θα μπορούσε να είχε πάρει και το κάτι παραπάνω. Σκόρερ οι Αραβίδης και Μιλιβόγιεβιτς και ενώ  μερίδα του κόσμου του Ολυμπιακού αποδοκίμασε την ομάδα του.

Με αρκετές αλλαγές ο Περέιρα

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε και αλλαγές και... ανατροπές ως προς το βασικό του σχήμα. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μέγιερι, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Μαζουάκου και στόπερ οι Σιόβας και Σαντάνα. Στο κέντρο ήταν οι Μιλιβόγιεβιτς και Ντινγκά, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Διαμαντάκο ο Φορτούνης και εξτρέμ οι Ντουρμάζ και Φουστέρ. Ο Περέιρα κατέβασε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1.

Η διάταξη του Δέλλα

Από την άλλη ο Δέλλας είχε την ίδια διάταξη: 4-2-3-1. Ο σχηματισμός της ΑΕΚ: Ανέστης κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Μπακάκης, αριστερό ο Σοϊλέδης, οι Τζανετόπουλος και Λαμπρόπουλος τα δύο στόπερ, οι Γιόχανσον και Ανάκογλου στον άξονα, επιτελικός ο Μάνταλος, στα δύο άκρα οι Μπαρμπόσα και Πλατέλλας και φορ ο Αραβίδης.

Ξεκίνημα με... πρέσινγκ από τον Ολυμπιακό και δοκάρι η ΑΕΚ

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς με στόχο να πετύχουν το γρήγορο γκολ. Ο Φορτούνης απείλησε για πρώτη φορά με σουτ στο 2ο λεπτό. Στο 4ο λεπτό η ΑΕΚ όμως είχε πολύ μεγάλη φάση με το δοκάρι του Μπαρμπόσα μετά από σουτ και απόκρουση του Μέγιερι. Μία φάση που βγήκε από λάθος του Σιόβα.

Η "Ένωση" παρά την πίεση που ασκούσε ο Ολυμπιακός κέρδιζε σιγά σιγά τις εντυπώσεις κυρίως από λάθη του Ολυμπιακού. Στο 11' η ΑΕΚ είχε νέα πολύ καλή στιγμή μετά από λάθος αμυντικού του Ολυμπιακού. Ο Σαντάνα έχασε την μπάλα, ο Μέγιερι πρόλαβε τον Μάνταλο και μετά ο Μπαρμπόσα δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή για να διώξουν οι Σιόβας και Ντινγκά. Έτσι χάθηκε άλλη μία ευκαιρία.

Γκολ η ΑΕΚ με Αραβίδη και 0-1!

Στο 14ο λεπτό ο Αραβίδης δέχθηκε μπαλιά από πλάγια θέση (από τον Σοϊλέδη), βρήκε χώρο και μπροστά από τον Σιόβα σούταρε για το 0-1. Η ΑΕΚ με πρέσινγκ ψηλά και γρήγορες αντεπιθέσεις έβαζε δύσκολα στον Ολυμπιακό που παρουσίαζε ιδιαίτερα κακή εικόνα.

Με προβλήματα και... δυσαρέσκεια από την κερκίδα ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να έχουν και δημιουργικά και αμυντικά προβλήματα. Στο 38' ο Ολυμπιακός είχε μία καλή στιγμή με την σέντρα του Ντουρμάζ και την κεφαλιά του Φουστέρ που πέρασε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις του Α' μέρους ένα σουτ του Ντινγκά βρήκε στην πλάτη αντιπάλου. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία εξαιρετική, πολύ σοβαρή, πειθαρχημένη και παθιασμένη ΑΕΚ να προηγείται δικαίως με 1-0 και έναν Ολυμπιακό να έχει τον Σαντάνα και τον άξονά του σε πολύ κακή ημέρα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν πολύ δυσαρεστημένος στις εξέδρες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γιουχάρει έντονα μετά την λήξη του Α' μέρους.

Μήτρογλου και Αφελάι στο ματς

Με την έναρξη του Β' μέρους ο Περέιρα έριξε στο ματς τον Μήτρογλου με τον Αφελάι, βγάζοντας έξω τους Σαντάνα και Φουστέρ. Επίσης άλλαξε τον σχηματισμό του φέρνοντας πιο πίσω τους Μιλιβόγιεβιτς και Φορτούνη.

Σκόρερ ο Μιλιβόγιεβιτς και 1-1!

Στο 48ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη πήδηξαν τρεις παίκτες του Ολυμπιακού για κεφαλιά: οι Αφελάι, Μήτρογλου και Διαμαντάκος. Τελικώς την μπάλα την βρήκε ο Διαμαντάκος που με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα και εκεί παρενέβη  Μιλιβόγιεβιτς για το 1-1. 

Στο 51' η ΑΕΚ είχε ένα αρκετά καλό και επικίνδυνο σουτ με τον Μέγιερι να λέει "όχι". Το σουτ ήταν από τον Σοϊλέδη. Στο 61' οι φιλοξενούμενοι έκαναν ευκαιρία ξανά από αμυντικό... ατόπημα του Ολυμπιακού. Ο Σιόβας έχασε την μπάλα με τον Πλατέλλα να σουτάρει ψηλά άουτ από πολύ καλό σημείο μετά από μπαλιά του Αραβίδη. Ο Ολυμπιακός απάντησε με το σουτ του Ντουρμάζ που βρήκε όμως κόντρα. 

Στο 66' ένα πολύ καλό σουτ του Φορτούνη πέρασε ελάχιστα έξω. Ο Περέιρα έβαλε στον αγώνα και τον Τσόρι για να βοηθήσει και άλλο δημιουργικά την ομάδα του. Η ΑΕΚ από την άλλη μπορεί να μην είχε την ίδια εικόνα με το Α' μέρος όμως παρέμενε άκρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, πολύ καλά στημένη στην άμυνα και ενώ δεν έκανε πολλά και σοβαρά λάθη στις μεταβιβάσεις. Ο Ολυμπιακός από την άλλη προσπαθούσε διαρκώς να διασπάσει την άμυνά της.

Στο 88' ένα σουτ από τον Ντουρμάζ πέρασε άουτ. Στο 89' η ΑΕΚ δεν πλήρωσε το τραγικό λάθος του Ανέστη και την κακή τοποθέτηση της άμυνας και ενώ ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον κόσμο να αποδοκιμάζει ξανά.

MAN OF THE MATCH: Ο Αραβίδης. Άκρως θετικό πρόσημο από τον σκόρερ της ΑΕΚ, που εκτός από το γκολ βοήθησε σημαντικά δημιουργικά και επιθετικά ενώ γύριζε πίσω για να μαρκάρει και να κόψει.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Ολυμπιακό σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να μπουν μόνο ο Διαμαντάκος για το γκολ του και ο Μέγιερι για τις επεμβάσεις του. Και ο Φορτούνης προσπάθησε αρκετά ειδικά στο Β' μέρος. Για την ΑΕΚ πολύ καλό ματς έχουν κάνει οι Σοϊλέδης και Μπαρμπόσα ενώ βοήθησε και ο Μάνταλος. Οι πιο πολλοί παίκτες της ΑΕΚ πήγαν ιδιαίτερα καλά γενικά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού κυρίως στο Α' μέρος και ο Σαντάνα. Επίσης ο άξονας των Πειραιωτών ιδίως στο πρώτο 45λεπτο είχε πολύ κακό πρόσωπο δημιουργικά και ανασταλτικά. Γενικά από μεριάς των Πειραιωτών δεν στάθηκαν και πολλοί παίκτες στο ύψος τους.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει η άμυνα του Ολυμπιακού στην φάση του γκολ του Αραβίδη. Κάκιστη η αντίδρασή της.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος -με τους βοηθούς του- τα πιο πολλά λάθη του τα έχει κάνει στις υποδείξεις φάουλ και σε κάρτες. Λάθη που ήταν κυρίως σε βάρος των φιλοξενούμενων. Η ΑΕΚ φωνάζει ορθώς για υπόδειξη οφσάιντ στον Αραβίδη στο 76' και ενώ έφευγε μόνος του απέναντι στον Μέγιερι. Ο Ολυμπιακός έχει τα παράπονά του από κάποια σκληρά μαρκαρίσματα ειδικά πάνω στον Ντουρμάζ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Σε έναν αγώνα που θύμιζε ντέρμπι από τα... παλιά -παρ' ότι τις δύ ομάδες τις χωρίζει μία κατηγορία- ο Ολυμπιακός έδειξε στο Α' μέρος να... υποτιμάει την ΑΕΚ κάτι που πλήρωσε στον αγωνιστικό χώρο, ευρισκόμενος πίσω στο σκορ με 0-1. Η "Ένωση" έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο "κλειδώνοντας" τους ερυθρόλευκους που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή τους. Προηγήθηκε και θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλο γκολ. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έχοντας κάνει και αλλαγές παρουσιάστηκε βελτιωμένος μεν αλλά και πάλι με προβλήματα σε άμυνα και επίθεση δε. Η ΑΕΚ από αυτό το παιχνίδι σαφώς και βγαίνει αισθητά κερδισμένη. Πήρε μία παλικαρίσια ισοπαλία από το φαβορί του ζευγαριού στο Καραϊσκάκη παίζοντας σε σημαντικό διάστημα πολύ καλό, γρήγορο και στρωτό ποδόσφαιρο. Και ενδεχομένως με βάση το πρόσωπο που είχε να άξιζε και κάτι παραπάνω. Κέρδισε για τα καλά τις εντυπώσεις σε ένα πολύ σημαντικό ματς για εκείνη. Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι επέδειξαν πολύ κακή εικόνα. Ειδικά το Α' 45λεπτό τους ήταν το χειρότερο που έχουν κάνει φέτος με αισθητά προβλήματα σε όλες τις γραμμές τους. Στο Β' ημίχρονο όσο και εάν προσπάθησαν δεν έπεισαν πως άξιζαν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Το τελικό 1-1 φυσικά και αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ. Και σαφώς η ομάδα που δεν... γοήτευσε ήταν ο Ολυμπιακός.

Πηγή: gazzetta.gr 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ