Τα 20 στυλ της Κριστίν Λαγκάρντ: Από τις ετόλ και τα ανυπέρβλητα ταγιέρ στο δερμάτινο «για να αρέσω στον Βαρουφάκη» (slideshow)

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ δεν είναι απλώς μία καλοντυμένη πολιτικός - είναι μία από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο.

Η αλήθεια είναι πως το power dressing δεν έχει συναντήσει πολλές γυναίκες style icons μέχρι στιγμής. Αν εξαιρέσουμε την Πριγκίπισσα Νταϊάνα με τα Jacques Azagury strap dresses, τη Θάτσερ με τα pussybows και τη Μισέλ Ομπάμα με τα πολύχρωμα designer κομμάτια, η μόνη που μας μένει είναι η Κάθριν Μίντλετον που παραείναι royal-appropriate για να μπορούμε να την αντιγράψουμε, άντε και η Γαλλίδα δήμαρχος Αν Ιδάλγο με τα ροκ σύνολα, που βέβαια δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε status τις προαναφερθείσες.

Μάλλον το να είσαι γυναίκα πολιτικός, δικηγόρος ή Πρώτη σύντροφος σε απαλλάσσει από όλα τα στιλιστικά do's και don'ts, με την έννοια ότι έχεις πολύ σοβαρότερα πράγματα για να προβληματιστείς από το τι χρώμα tuxedo θα φορέσεις με εκείνο το light blue πουκάμισο.

Εάν η Κριστίν Λαγκάρντ δεν ήταν ένα από τα key-πολιτικά πρόσωπα της Ευρώπης του σήμερα, άνετα θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε style icon - αυτό είναι που επιτάσσει άλλωστε το στιλιστικό της προφίλ: Η τσάντα είναι πάντα Birkin (μαύρη, καφέ ή πετρόλ), τα παπούτσια kitten heels, sneakers η μπότες πάνω από το γόνατο, το σακάκι Chanel (στα πιο pop χρώματα που θα μπορούσες να το βρεις), το φόρεμα θα είναι πάντα με τρουκ ή κάποια άλλη ροκ λεπτομέρεια. Φυσικά τα cigarette pants και οι παντελόνες είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως και οι διακριτικές εμφανίσεις στις Παρισινές Εβδομάδες Μόδας (Dior και Chanel την έχουν ψηλά στη λίστα των καλεσμένων).

Το στενό δερμάτινο τζάκετ που φόρεσε άψογα συνδυασμένο στο χθεσινό έκτακτο Eurogroup, δίπλα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, είναι σίγουρα ένα από τα κομμάτια που θα θέλαμε διακαώς στην γκαρνταρόμπα μας.

«Έχω τρία βασικά μέρη στα οποία αγοράζω τα ρούχα μου» λέει στην Αμερικάνικη Vogue. «Για τα πιο ακριβά, πηγαίνω στην μπουτίκ του Chanel. Μετά πηγαίνω στα Ventilo. Είναι μία γαλλική μάρκα με υπέροχα κομμάτια. Για ρούχα για τη δουλειά και γενικά ευκολοφόρετα και άνετα κοστούμια πηγαίνω στα Austin Reed».

Θα έλεγε κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με την Ines de la Fressange της πολιτικής (οι ομοιότητες στο στιλ και την άνεση, που μεταξύ μας μόνο οι Γαλλίδες μπορούν να έχουν, είναι εμφανείς). Ή τελοσπάντων, ο Karl Lagerfeld άνετα θα την έκανε μούσα του.  

Πηγή: marieclaire.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ