Made in Greece o Ευκλείδης Κουρτζίδης - O ηθοποιός που βραβεύτηκε μεταξύ των «Ανθρώπων της Χιλιετίας»!

Μεταξύ των «Ανθρώπων της χιλιετίας» βραβεύτηκε ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός της Ρωσίας, Ευκλείδης Κουρτζίδης, μαζί με... τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Πατριάρχη Κύριλλο και άλλες προσωπικότητες της χωράς του.

«Δεν το περίμενα, όταν πήγα, καλεσμένος ως ηθοποιός, στην εκδήλωση στο κτίριο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, όπου έγινε η τελετή απονομής των νικητών της Εγκυκλοπαίδειας «Οι άνθρωποι της χιλιετίας». Η έκπληξη και η τιμή ήταν μεγάλη για μένα να βρίσκομαι σε έναν κατάλογο ονομάτων μαζί με τον πρόεδρο της χώρας και άλλων λαμπρών προσωπικοτήτων», δήλωσε ο ηθοποιός, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ευκλείδης Κιουρτζίδης είναι γνωστός στη Ρωσία ως «γκρεκ».Έχει παίξει σε περίπου 60 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της ρωσικής θεατρικής και τηλεοπτικής σκηνής.

Ο βραβευμένος ηθοποιός κατάγεται από την πόλη Γεσεντουκί της Νότιας Ρωσίας, όπου είχαν μετοικίσει οι γονείς του από την Τσάκλα της Γεωργίας.

Ο Κιουρτζίδης είναι πολύ περήφανος για την καταγωγή του για την οποία μιλάει σε τηλεοπτικές εκπομπές.Στην τηλεφωνική μας συνομιλία είπε πως είναι περήφανος για την ελληνική του καταγωγή: «Πρόσφατα βρέθηκα στην έκθεση για τα 100 χρόνια του μεγάλου συλλέκτη της Ρωσικής πρωτοπορίας του Γεωργίου Κωστάκη. Ενός Έλληνα που έγραψε ιστορία στη ρωσική και την παγκόσμια Τέχνη.

Δεν νομίζω ότι εγώ ανήκω στους μεγάλους Έλληνες της Ρωσίας, αλλά σίγουρα ανήκω σε αυτούς που ανάβουν την μικρή φλόγα του Ελληνισμού, κάνοντας καλά το επάγγελμά τους. Είμαι Έλληνας και το τονίζω διαρκώς, με σημάδεψε αυτό το γεγονός και πιστεύω ακόμα ότι το όνομά μου – Ευκλείδης - είναι ένα βραβείο, που πήρα από τους προγόνους μου» σημείωσε ο ηθοποιός.

Μεταξύ των τελευταίων παραστάσεων που συμμετείχε ήταν η τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» που ανέβηκε πέρσι στη Μόσχα και παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

Μιλώντας για την εμπειρία αυτή είπε πως η «Αντιγόνη» είναι πολύ επίκαιρη σήμερα, μιλάει για συνέπεια στο χρέος, στους άγραφους νόμους, πίστη σε διαχρονικές αξίες και ιδανικά, για καθολική αγάπη, ανθρωπιά, ανθρωπισμό και πραγματική αρετή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ