15 restos στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου: Από την ''Κουζίνα'' στη ''Σπονδή'' & από το ''Safka'' στο ''Ομικρον''!

Τι γίνεται όταν Άγιος του έρωτα βάζει ένα χεράκι στην κουζίνα των εστιατορίων της πόλης; Θα σας πούμε αμέσως.

Στο «F+W by Olivier Campanha»... 
Στις 14 Φεβρουαρίου ο chef-patron Olivier Campanha ασκεί τη… γαστρονομική του σαγήνη μέσω δύο μενού δημιουργικής κουζίνας με γαλλικές αρχές, τα οποία συμπληρώνει οινικά ο σομελιέ του εστιατορίου Γιάννης Μακρής. Το πρώτο, πέντε πιάτων, για τα early (love ) birds, σερβίρεται από τις 7 μέχρι τις 9.30 μ.μ. (€ 40 το άτομο, πέντε συνοδευτικά ποτήρια κρασί € 15 ). Το δεύτερο ακολουθεί από τις 9.30 μ.μ. και μετά, με οκτώ πιάτα και, προαιρετικά, οκτώ ποτήρια κρασί με € 60 και € 25 αντίστοιχα. Για να πάρετε μια γευστική ιδέα, να σας πούμε για τη βελουτέ αγκινάρας που παρφουμάρεται με τρούφα, για τα χτένια που σερβίρονται στο κέλυφός τους με φοντύ από πράσο και πιπερόριζα αλλά και για την καρδιά από μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από φουαγκρά και κόκκινο κρασί…
 

Στη «Fuga»... 
Και το εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής κινείται στο ρυθμό της αγάπης και προτείνει για τις 14/2 ένα ρομαντικό γευστικό ταξίδι με θέα στη νυχτερινή Αθήνα. Στο μενού θα συναντήσετε βελουτέ μανιταριών με άρωμα λευκής τρούφας, μαριναρισμένο σολομό με buttermilk, ριζότο παντζάρι με κρέμα παλαιωμένης παρμεζάνας και σαμπάνια, κοκοράκι μαριναρισμένο σε κόκκους μουστάρδας με πουρέ καρότο με κύμινο και μια μπάρα σοκολάτας με καραμελωμένο φύλλο φουντουκίου και φρέσκα βατόμουρα. (μενού 4 πιάτων € 39 το άτομο, μενού 5 πιάτων € 47 το άτομο, wine matching € 14 ).
 

Στο «Mono Restaurant»... 
Έχει όμορφες γωνιές για ρομαντζάδα στα δυο του επίπεδα το εστιατόριο του Βασίλη Βασιλείου πίσω από τη Μητρόπολη. Το δείπνο των ερωτευμένων στην προκειμένη ξεκινάει με μια φωλιά από τραγανό παντζάρι με σπαγγέτι λαχανικών, χτένι σοτέ και γλάσο από passion fruit, για να συνεχίσει με τόνο τατάκι, sobrasade de Mallοrca και ταλιατέλες από σπαράγγια, κριθαρότο με γαρίδες με αστεροειδή γλυκάνισο και πορτοκάλι, αλλά και ψαρονέφρι σοτέ με γλάσο αγριοκέρασου, πατάτες Roosevelt και πουρέ καρότου με βασιλικό. Το επιδόρπιο; Σεμιφρέντο βανίλιας με φράουλες (€ 40 το άτομο, wine matching € 20 ).
 


Στην «Αλεξάνδρα»... 
Στο φιλικό, μοντέρνο εστιατόριο του πάρκου των Παναθηναίων το μενού της αγάπης είναι ελληνικό και αρκετά οικονομικό. Η αρχή γίνεται με χορτόσουπα με μαραθόριζα και φρέσκο τυρί, σαλάτα με σος από μπαλσάμικο και μέλι και χαλούμι στη σχάρα με κυπριακή πίτα. Αμέσως μετά έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε χοιρινό μενταγιόν με μοσχολέμονο και μανιτάρια, πένες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και στικς κολοκυθιού ή ένα κριθαρώτο με γαρίδες, ενώ το επιδόρπιο είναι πανακότα. Κοστίζει € 22 το άτομο και περιλαμβάνει ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί.
 


«Στο Τ-Square»... 

To καλαίσθητο bar-restaurant του Γκολφ της Γλυφάδας γιορτάζει με το δικό του τρόπο την ημέρα των ερωτευμένων, με ένα ρομαντικό δείπνο a la carte με την υπογραφή του πολύ καλού Γιάννη Στανίτσα (βλ. λόγου χάρη ταρτάρ σολομού με wasabi, yuzu και καρπάτσιο ρέβας, ταλιολίνι με κουκουνάρι, σταφίδες και γραβιέρα Νάξου, φιλέτο σολομού με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με wasabi ή κότσι από κατσικάκι στο φούρνο με χυλοπίτες και φρέσκια λεβάντα ) και μουσική επιμέλεια του Γιώργου Μισιρλή.
 

Στην «Trapezaria»... 
Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος προς τιμήν του Άγιου του έρωτα ετοιμάζει ένα μενού όπου η «πρώτη ματιά» είναι βασιλικό χτένι με σαμπαγιόν και νιόκι παντζάρι, το «πρώτο ραντεβού» μια κρέμα αβοκάντο με σεβίτσε γαρίδας, η «συνέχεια» γράφεται με μοσχαρίσιο μάγουλο και γλυκοπατάτα και με κόκορα μπρεζέ και κανελόνι, ενώ «για πιο μετά» υπάρχει σοκολάτα γάλακτος με γεμιστά δαμάσκηνα και σορμπέ βατόμουρο (€ 35 το άτομο, wine pairing € 20 ). Το πρώτο seating είναι στις 7.30 μ.μ. και το δεύτερο στις 10.15 μ.μ.
 


Στο «Sale & Pepe»... 

Και στο ιταλικό εστιατόριο του Ιβάν Οταβιάνι στο Κολωνάκι έχουν διαμορφώσει για τις 14/2 ένα ειδικό μενού. Στο τραπέζι θα πέσουν νιόκι με γλυκιά γκογκοντζόλα και καρύδια και σουφλέ από μελιτζάνα με ψητές γαρίδες, για να ακολουθήσουν είτε ραβιόλι γεμιστά με κολοκύθα είτε μαλταλιάτι alla Russa, με καπνιστό σολομό. Στη συνέχεια έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ψάρι alla mediterranea, στήθος κοκοτάκι ή μάγουλο μοσχαρίσιο σιγομαγειρεμένο με κάστανα γλασέ, ενώ και το φινίρισμα έχει δίλημμα: ή φοντάν σοκολάτα με φρέσκιες φράουλες ή σιτσιλιάνικο κανόλι με γλυκό ανθότυρο και αποξηραμένα φρούτα. Το δείπνο κοστίζει € 40 το άτομο.
 


Στη «Σπονδή» 
Μια πρόταση σύγχρονης γαλλικής γαστρονομίας –για γκουρμέ Βαλεντίνους! – κάνει το διάσημο εστιατόριο του Παγκρατίου. Στο Valentine’s day menu φουαγκρά με σοκολάτα Xocopili και πορτοκάλι, μους σφυρίδας με ζωμό κρεμμυδιού και άγριων βοτάνων, μπαρμπούνι με μαύρη ελιά, μους μελιτζάνα και πορτοκάλι, μενταγιόν από μοσχαράκι γάλακτος με ζωμό τρούφας, σαμπαγιόν καφέ και τάρτα μανιτάρι, καθώς επίσης και τυρί Tete de Moine και παλαιωμένη Mimolette με μούσλι από ξερά φρούτα και, στο φινάλε, σοκολάτα «του Αγίου Βαλεντίνου» (μενού 6 πιάτων € 110 το άτομο, μενού 4 πιάτων –χωρίς σφυρίδα και τυρί – € 80 το άτομο ).
 

Όλη η συνέχεια εδώ - athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ