Ο Σάντος μας θύμισε αυτό που έχουμε ξεχάσει! Ναι ρε είμαστε Έλληνες και ήμαστε περήφανοι!

Η απάντησή του καθήλωσε όλους τους Έλληνες. Ο τρόπος του άκρως επιβλητικός και εντυπωσιακός. Τα λόγια του άγγιξαν την ψυχή όλων μας. Ένας άνθρωπος που δεν είναι Έλληνας, κατάφερε να αποστομώσει Βρετανό δημοσιογράφο όταν του έκανε προβοκατόρικη ερώτηση για τη χώρα μας.


Η απάντησή του καθήλωσε όλους τους Έλληνες. Ο τρόπος του άκρως επιβλητικός και εντυπωσιακός. Τα λόγια του άγγιξαν την ψυχή όλων μας. Ένας άνθρωπος που δεν είναι Έλληνας, κατάφερε να αποστομώσει Βρετανό δημοσιογράφο όταν του έκανε προβοκατόρικη ερώτηση για τη χώρα μας.

Ο Φερνάντο Σάντος, μπορεί να μην γεννήθηκε Έλληνας, απέδειξε όμως πόσο Έλληνας αισθάνεται. Η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση , «αν η Ελλάδα έπαιξε για να αποδείξει στη Μέρκελ ότι κάνει λάθος που λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να διατηρηθούν σε χαμηλό βιοτικό επίπεδο», ήταν αποστομωτική και μας θύμισε ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας!

«Όχι, παίξαμε γιατί μας εμπνέει η ιστορία της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία και όλες τις υπόλοιπες μεγάλες αξίες που σήμερα απολαμβάνει όλος ο κόσμος. Για αυτό παίξαμε και είναι ώρα όλοι σας να δείξετε σεβασμό. Κανείς δεν μπορεί να ΜΑΣ κάνει μαθήματα. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν όλα και άπαντες οφείλουν να τη σέβονται. Η Δημοκρατία ήρθε από εκεί και τόσες άλλες αρχές και επιστήμες διδάχθηκαν από τους Έλληνες που έχουν τεράστια υπερηφάνεια και αξίζουν τον σεβασμό όλων. Αυτό που μας εμπνέει δεν είναι τα σχόλια τέτοιου τύπου, αλλά η τεράστια ιστορία της Ελλάδας».

Η Ελλάδα μας είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Και εμείς φαίνεται ότι το έχουμε ξεχάσει ή κάποιοι μας έκαναν να το ξεχάσουμε για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Όλες οι χώρες της Ευρώπης που τώρα ρίχνουν το δηλητήριό τους στην πατρίδα μας, οφείλουν πολλά σε εμάς. Και το έχουν ξεχάσει. Ήρθε η σειρά μας να τους το θυμίσουμε. Γιατί οι Έλληνες έχουμε μάθει να είμαστε αγωνιστές, έχουμε μάθει να κερδίζουμε τις μάχες και να βγαίνουμε αλώβητοι. Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι και, σε καμία περίπτωση, δεν είμαστε αυτό που θέλουν να μας κάνουν.

Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στον Πορτογάλο, Φερνάντο Σάντος που έχει ψυχή Έλληνα. Χάρη στη βοήθεια του η ελληνική ομάδα διαπρέπει στο Euro, και μας κάνει περήφανους σε όλη την Ευρώπη. Η νίκη επί της Ρωσίας με το 1-0, ήταν διπλή για εμάς, γιατί μας χάρισε ακόμη μία, που είναι ίσως και η μεγαλύτερη.

Θα κλείσω με κάτι που πιστεύω ότι όλοι εσείς θα θέλατε να του πείτε: «Αγαπητέ Φερνάντο, συγχαρητήρια για το ήθος σου. Θα μπορούσες να αποφύγεις την ερώτηση και να το κάνεις γαργάρα- όπως συνηθίζεται τελευταία- όταν οι διοργανωτές έσπευσαν να σταματήσουν τον Άγγλο δημοσιογράφο που σου έκανε την προβοκατόρικη ερώτηση. Εσύ, όμως, τον άφησες να ολοκληρώσει για να του δώσεις τη χαριστική βολή με την απάντησή σου. Εκ μέρους όλων των Ελλήνων, να ξέρεις ότι είσαι περισσότερο Έλληνας ακόμη και από κάποιους από εμάς. Και σε ευχαριστούμε που μας το θύμισες»!

Πηγή: www.aixmi.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ