Πρόεδρος από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία - ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ & ΑΝΕΛ δίνουν 238 ψήφους στον Π. Παυλόπουλο - Τι θα κάνουν Ποτάμι & ΠΑΣΟΚ;

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία αναμένεται καθώς την υποψηφιότητα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου υποστηρίζουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΑΝΕΛ οι οποίες αριθμητικά ξεπερνούν κατά πολύ τους 180 βουλευτές που απαιτούνται Συνταγματικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να λάβει 238 θετικές ψήφους εφόσον δεν υπάρξουν απουσίες και διαφοροποιήσεις.

Με τις έως τώρα αντιδράσεις των κομμάτων τον υποψήφιο υποστηρίζουν οι 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 76 της ΝΔ και οι 13 των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι 19 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καταψηφίσουν καθώς σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «Η Χρυσή Αυγή λέει όχι στην υποψηφιότητα Παυλόπουλου, γιατί πρόκειται για εξέχον στέλεχος του παλαιοκομματικού, αμαρτωλού, μνημονιακού κατεστημένου».

Οι 19 βουλευτές του Ποταμιού θα αντιπροτείνουν τον διακεκριμένο συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο ενώ δεν αποκλείεται την συγκεκριμένη υποψηφιότητα να στηρίξουν και οι 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Από την Χαριλάου Τρικούπη πάντως ξεκαθαρίζουν ότι «δεν πρόκειται να ψηφίζουμε Παυλόπουλο».

Τέλος το ΚΚΕ επισημαίνει ότι θα δηλώσει «παρών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ