Ο Δ. Σκαρμούτσος μας μαγειρεύει τις πιο ωραίες φακές με ψητά λαχανικά που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούστο και το cookbox.gr για την παραχώρηση της συνταγής!

ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
300 γρ. ντοματίνια
1 φινόκιο κομμένο σε φέτες
230 ml. ελαιόλαδο 150 ml για τις φακές & 80 ml για τα λαχανικά
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. ξίδι
4 κ.γ. ξερή ρίγανη 2 κ.γ & 2 κ.γ. για το σερβίρισμα
Αλάτι χοντρό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1500 ml ζωμό λαχανικών
500 γρ. φακές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τοποθετούμε τα λαχανικά του συνοδευτικού σε αντικολλητικό ταψί. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και τη ρίγανη και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν. 

Βάζουμε τις φακές να βράσουν με όλα τα υλικά μαζί μέχρι να χυλώσουν. Σερβίρουμε τις φακές στα πιάτα βάζοντας από πάνω λίγα από τα λαχανικά του συνοδευτικού για να δώσουμε χρώμα στο πιάτο μας.

WHO IS WHO

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά. 
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ