Βράβευση της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη από την ΕΘΝ.Ο.Α.

Σε μια σεμνή και πολύ όμορφη τελετή απένειμε χθες βράδυ η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία το βραβείο «Αριστεία & Αλληλεγγύη 2014» στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Ένα βραβείο πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό αφού απονεμήθηκε μετά από ψηφοφορία μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκε επίσης το χρυσό μετάλλιο της ΕΘΝ.Ο.Α. στους 60 Έλληνες Ολυμπιονίκες που έλαβαν μέρος στα πανελλήνια προγράμματα «Ολυμπιακής Παιδείας» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Έλενα Κουντουρά, Ιλεάνα Κλοκώνη με τη μικρή Λαμπρινή.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά, και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κύριος Σταύρος Κοντονής, που εκπροσώπησαν την κυβέρνηση, ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ως Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοϊας, ο κύριος Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο κύριος Λάμπης Νικολάου, Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,

Σπύρος Καπράλος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Έλενα Κουντουρά, Ντέμη Βερνίκου.​

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κύριος Ισίδωρος Κούβελος απευθυνόμενος στο γεμάτο από μικρούς και μεγάλους αμφιθέατρο της ΕΘΝ.Ο.Α., έκανε τον απολογισμό του σημαντικού έργου της Ακαδημίας και παρουσίασε το πρόγραμμα δράσεών της για το 2015, και υπογράμμισε : «Ο εθελοντισμός, η προσπάθεια, η προσφορά, η αλληλεγγύη, χαρακτηριστικά που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην Αριστεία, είναι για την Ακαδημία έννοιες που εφαρμόζει καθημερινά. Μπορεί κάποιοι να μην αναγνωρίζουν τον εθελοντισμό και την προσφορά, εγώ και οι συνεργάτες μου πάντως αισθανόμαστε υπέροχα που προσφέρουμε και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κατάφεραν να εμπνέουν σήμερα δεκάδες φορείς, σχολεία και οργανισμούς της χώρας. Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή της Ακαδημίας!», και αναφερόμενος στο βραβείο «Αριστεία & Αλληλεγγύη 2014» πρόσθεσε: «Από την περασμένη χρονιά έχουμε θεσμοθετήσει το βραβείο της χρονιάς «Αριστεία & Αλληλεγγύη». Ένα σημαντικό βραβείο που θα απονέμεται σε ετήσια βάση σε προσωπικότητες της πατρίδας μας με εθνικό έργο και προσφορά υπέρ των παιδιών. Φέτος, αποφασίσαμε να αναθέσουμε στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, να αξιολογήσουν, να μελετήσουν και να προτείνουν το πρόσωπο ή τον φορέα που επιθυμούν να απονείμουμε το βραβείο. Τους δύο τελευταίους μήνες αναμέναμε με αγωνία αυτή την απονομή καθώς μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι μαθητές 954 Γυμνασίων και Λυκείων αφού πρώτα αξιολόγησαν και μελέτησαν, αποφάσισαν με ποσοστό 71%, το βραβείο της χρονιάς «Αριστεία & Αλληλεγγύη» να απονεμηθεί στην Πρέσβυ Καλής θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη», και απευθυνόμενος σ’ εκείνη είπε: «Κυρία Βαρδινογιάννη, οι έφηβοι μαθητές με την επιλογή τους σας έθεσαν για ακόμα μια φορά στην υπηρεσία των παιδιών που έχουν ανάγκη και από ότι φαίνεται ζητούν, μέσα την πρότασή τους, να ακουστούν παντού τα μηνύματα της UNESCO για την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την αλληλοκατανόηση».

Ισίδωρος Κούβελος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη παραλαμβάνοντας συγκινημένη το βραβείο ευχαρίστησε για την ξεχωριστή αυτή διάκριση και επεσήμανε: «Παρόλο που δεν θεωρώ τις βραβεύσεις απαραίτητες, καθώς έχω αφοσιωθεί σε ένα έργο που θεωρώ χρέος μου, αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη συγκίνηση το γεγονός ότι προέρχεται από τους αγαπημένους μου μαθητές που μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω τις προσπάθειές μου. Ταυτόχρονα, όμως βρίσκομαι εδώ ως Ελληνίδα, υπερήφανη για τους Ολυμπιονίκες μας, τόσο για τις προσωπικές τους επιτυχίες, όσο και για το ήθος τους και τη βοήθεια που προσφέρουν στο εκπαιδευτικό έργο της Ακαδημίας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Oλυμπιακής Ακαδημίας, κύριο Ισίδωρο Κούβελο, για το εξαιρετικό αυτό έργο που προβάλει τις αξίες του Ολυμπισμού διεθνώς και τις μεταδίδει στις νέες γενιές της πατρίδας μας. Παράλληλα, τον ευχαριστώ για την πολύτιμη συμπαράσταση της Ολυμπιακής Ακαδημίας στο έργο της “ΕΛΠΙΔΑΣ”. Τόσο με τα τριήμερα εθελοντισμού που καθιέρωσε για να φέρει κοντά μας εθελοντές δότες μυελού των οστών, όσο και με το 50% των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου “Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία... προς όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!” που προσφέρει στην “ΕΛΠΙΔΑ”, η Ολυμπιακή Ακαδημία αγκαλιάζει τα παιδιά με καρκίνο στη χώρα μας και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους. Ευχαριστώ, επίσης, θερμά την Διευθύντρια, κυρία Ιλεάνα Κλοκώνη, που διοργανώνει πάντα με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις της Ακαδημίας και με ιδιαίτερη ευαισθησία εντάσσει σε αυτές και τα παιδιά της “ΕΛΠΙΔΑΣ”. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τούς Ολυμπιονίκες πού στρατεύονται στο πλευρό μας και αποτελούν τους σημαιοφόρους της εκστρατείας μας . Ήδη σε ένα χρόνο λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ” έχουν εγγραφεί 10.000 εθελοντές δότες. Και σε αυτό έχετε βοηθήσει κι εσείς! Εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο της Ολυμπιακής Ακαδημίας για το 2015 και με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου θα ήθελα να σας καλέσω να ενώσουμε τις ευχές μας με όλη τη δύναμη της ψυχής μας και να στείλουμε το πιο δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά που παλεύουν για τη ζωή τους. Τους Ολυμπιονίκες της “ΕΛΠΙΔΑΣ”!».

Συγκινητικό στιγμιότυπο της βραδιάς ήταν η έκπληξη που η μικρή Μαρίνα, ένα από τα αποθεραπευμένα παιδιά της “ΕΛΠΙΔΑΣ”, επιφύλαξε στην κυρία Βαρδινογιάννη: Ερμήνευσε πολύ γλυκά δύο τραγούδια τα οποία και της αφιέρωσε.

Η μικρή Μαρίνα

( Από αριστερά): Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Λάμπης Νικολάου, Ισίδωρος Κούβελος, Έλενα Κουντουρά, Βαγγέλης Μαρινάκης

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν επίσης οι μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές της ΕΘΝ.Ο.Α.        

 

Σταύρος Κοντονής, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Λάμπης Νικολάου, Σπύρος Καπράλος, Έλενα Κουντουρά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ