Πρεμιέρα για τον ''Ελεύθερο σκοπευτή'' του Κ. Ίστγουντ με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό Bradley Cooper - Δείτε όλα τα trailers!

Μόλις τέσσερις οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα απόψε στις αίθουσες, με τον «Ελεύθερο σκοπευτή» του Κλιντ Ίστγουντ να προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Ελεύθερος σκοπευτής ***
(American sniper)
ΗΠΑ, 2014
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ιστγουντ
Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η νέα ταινία του Κλιντ Ιστγουντ αφηγείται τη ζωή του πιο πετυχημένου ελεύθερου σκοπευτή του αμερικανικού στρατού που μέσα σε λίγες αποστολές στο Ιράκ σκότωσε τριψήφιο αριθμό ανθρώπων που αποτελούσαν απειλή για τους συναδέλφους του. Ο λόγος για τον Κρις Κάιλ, που τον υποδύεται ο Μπράντλεϊ Κούπερ και διεκδικεί για τρίτη συνεχή χρονιά το Οσκαρ (α’ ανδρικού ρόλου αυτήν τη φορά). 

Ως συνήθως με τις ταινίες του Ιστγουντ, έχουμε να κάνουμε με μια καλογυρισμένη προσπάθεια που συνδυάζει σκηνές πολέμου και οικογενειακής γαλήνης(;) όσο ο Κάιλ βρισκόταν σε άδεια στην πατρίδα του. Η ταινία έχει προταθεί για έξι Οσκαρ (καλύτερης ταινίας, α’ ανδρικού ρόλου, διασκευασμένου σεναρίου κ.ά.) και έχει κάνει απίστευτες εισπράξεις στο παγκόσμιο box office (σχεδόν 400 εκατ. δολάρια) για ταινία που δεν είναι σίκουελ ή μπλοκμπάστερ με σούπερ ήρωες.

Το θέμα είναι ότι ο βετεράνος δημιουργός γέρνει τη ζυγαριά υπέρ των πολεμικών σκηνών και αφήνει τα προσωπικά προβλήματα του ήρωά του σε δεύτερο πλάνο. Ο ίδιος δεν έχει καμιά αμφιβολία για αυτό που κάνει, ο πόλεμος τον έχει «ρουφήξει», ενώ παράλληλα θεωρεί ότι κάνει το καθήκον του στην πατρίδα. Η οικογένειά του βέβαια χρόνο με το χρόνο διαλύεται καθώς εκείνος τη θέτει σε δεύτερη προτεραιότητα. Αν προσθέσετε και το γεγονός ότι η ανατροφή του ήταν βασισμένη στο τρίπτυχο θρησκεία-οικογένεια-όπλα, έχετε μια καλή εικόνα του ανθρώπου που ο Ιστγουντ ανέδειξε εδώ. 

Το διαζύγιο: Των Ρόνιτ και Σλόμι Ελκαμπέτζ με τους Ρόνιτ Ελκαμπέτζ, Σιμόν Αμπκαριάν. Η Βίβιαν θέλει να πάρει διαζύγιο από τον Ελισά και έχει φύγει από το σπίτι τους εδώ και τρία χρόνια. Εκείνος αντιδρά και η διαδικασία στα δικαστήρια θα της πάρει δύο χρόνια, καθώς ο νόμος αναγνωρίζει στον άνδρα την απόφαση στο χωρισμό. Δικαστικό δράμα που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών πέρυσι και υπήρξε η πρόταση του Ισραήλ για το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. 

Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Εξω από τα νερά του. Κινούμενα σχέδια των Τομ Τιμπίτ και Μάικλ Μίτσελ. Καινούργια περιπέτεια για το γνωστό ήρωα που προβάλλεται και σε 3D εκδοχή. 

Τα παιδικά χρόνια του Μαξίμ Γκόρκι: Του Μαρκ Ντονσκόι με τους Αλεξέι Λιάρσκι, Βαρβάρα Μασαλιτίνοβα. Ταινία του 1938 που αναφέρεται, αναπαριστώντας πιστά τη ζωή στην επαρχία της τσαρικής Ρωσίας, στα πρώτα δύσκολα χρόνια του μεγάλου συγγραφέα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ