Ο master chef Γιάννης Λουκάκος, ετοιμάζει την πιο μαγκιόρικη ταραμοσαλάτα: Κρεμώδη, χιονάτη χωρίς πατάτα!

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.com για την παραχωρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κανάτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Σε ένα μπλέντερ ή πολυμηχάνημα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συνεχίζουμε να αλέθουμε και προσθέτουμε στο μείγμα τα δύο είδη του λαδιού πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή.

Διορθώνουμε τη υφή του ταραμά με το κρύο νερό, αν χρειάζεται, και το διατηρούμε στο ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ

Για την ταραμοσαλάτα
150 γρ. λευκός ταραμάς
75 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
95 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
500 γρ. ηλιέλαιο
65 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. νερό, κρύο
20 γρ. λεμόνι, χυμός

WHO IS WHO

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ