Κοτόπουλο με μανιτάρια και μαυροδάφνη από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα πλατύ και βαρύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με 1 κ.σ. βούτυρο και σε αυτό σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο σε 2 δόσεις μέχρι να πάρουν τα στήθη καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και τα κρατάμε ζεστά. 

Αφαιρούμε όλο το λίπος εκτός από 1 κ.σ. από το τηγάνι και σε αυτό σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά και τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν. 

Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. 
Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου, μαζί με τα κοτόπουλα και ότι ζουμιά έχουν μείνει στο πιάτο. Σκεπάζουμε, σιγοβράζουμε και γυρίζουμε μια φορά το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί. 

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να “πιεί τα ζουμιά της”. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά ανακατεύοντας ελαφρά. 
Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα και το μαϊντανό.

Ευχαριστούμε τoν Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
 

Υλικά

3 ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλο με δέρμα κομμένα στα 2
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
150 γρ. μαυροδάφνη
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
2 κ.σ. λεπτοκομμένο μαϊντανό

Who is Who

Γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1984 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε.
Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε στο ΤΕΙ Λογιστικής. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του μετακόμισε στο Λονδίνο κι εργάστηκε σε εστιατόρια της πόλης, αλλά και σε σπίτια ως ιδιωτικός σεφ. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ελλάδα και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2010 μέσα από τον πρώτο κύκλο της εκπομπής «Master Chef», όπου αναδείχθηκε νικητής. Αμέσως μετά τη νίκη του, εντάχθηκε στην ομάδα της πρωινής εκπομπής του Mega, «Πρωινό Mou», όπου ανέλαβε τη στήλη της μαγειρικής. Το 2014 συνέχισε τη συνεργασία του με το Mega, αποχωρώντας από την πρωινή ζώνη και αναλαμβάνοντας δύο εκπομπές, την καθημερινή εκπομπή «Κάν' το όπως ο Άκης» και την ταξιδιωτική εβδομαδιαία εκπομπή μαγειρικής «Ιστορίες Από Τη Λίστα».

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ