Vintage Story: Όταν ο Μάρλον Μπράντο έστειλε μια όμορφη Ινδιάνα να παραλάβει το Όσκαρ του το κοινό την γιουχάισε! Δείτε φωτό & βίντεο‏!

Ο άντρας, ο οποίος έκανε σε άλλους «προσφορές που δεν μπορούσαν να αρνηθούν» κάποτε αρνήθηκε την υψηλότερη τιμή της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στις 5 Μαρτίου του 1973, ο Μάρλον Μπράντο απέρριψε το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για την εντυπωσιακή ερμηνεία του Βίτο Κορλεόνε στο «Νονό» για ένα πολύ απρόσμενο λόγο.

Τη δεκαετία του ’60, η καριέρα του Μάρλον Μπράντο ήταν σε ελεύθερη πτώση, οι δύο προηγούμενες ταινίες είχαν πατώσει στο box office και κυκλοφορούσαν φήμες για την κακή συμπεριφορά του στα γυρίσματα.

Στον «Νονό», το πορτρέτο μίας οικογένειας της Μαφίας στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας τους ’40, ο Μπράντο έπαιξε τον Πατριάρχη, Δον. Και παρότι η ταινία ακολουθεί τη ζωή του γιου του, Μάικλ, που παίζει ο Αλ Πατσίνο, η ερμηνεία του Μπράντο έκανε αίσθηση.

Ο «Νονός» μάζεψε 135 εκατομμύρια δολάρια και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Και με αντιπάλους τον Μάικλ Κέιν, το Λόρενς Ολιβιέ και τον Πήτερ Ο’ Τουλ, ο Μάρλον Μπράντον ήταν αυτός που τελικά κέρδισε το Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου.

Τότε εμφανίστηκε μία Ινδιάνα για να παραλάβει το βραβείο για λογαριασμό του Μάρλον Μπράντο και διάβασε μία επιστολή, στην οποία έλεγε ότι «Εκπροσωπώ το Μάρλον Μπράντο απόψε και μου ζήτησε να σας πω… ότι είναι ευγνώμων, αλλά λυπάται που δεν μπορεί να παραλάβει αυτό το γενναιόδωρο βραβείο. Και η αιτία είναι η συμπεριφορά της βιομηχανίας του κινηματογράφου στους Αμερικανούς Ινδιάνους».

Το πλήθος άρχισε να γιουχάρει και η Ινδιάνα χαμήλωσε το βλέμμα και είπε «με συγχωρείτε». Άλλοι στο κοινό άρχισαν να χειροκροτούν και να τη ζητωκραυγάζουν. Μίλησε λίγο ακόμα παρακαλώντας η εμφάνισή της να μην ήταν εισβολή και είπε ότι θα τα ξαναπούν αργότερα με αγάπη και γενναιοδωρία.

Το 1973, οι ιθαγενείς Αμερικανοί είχαν ελάχιστοι εκπροσώπηση στη βιομηχανία του Κινηματογράφου και οι περισσότεροι σχετικοί ρόλοι δίνονταν σε λευκούς ηθοποιούς.

Την επόμενη της βραδιάς των Όσκαρ, οι New York Times δημοσίευσαν ολόκληρη την επιστολή του Μάρλον Μπράντο, η οποία είχε εν τω μεταξύ ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

To όμορφο κορίτσι σήμερα

Ωστόσο, ο σπουδαίος ηθοποιός έδωσε στους Ινδιάνους για πρώτη φορά στην ιστορία τους ένα εντυπωσιακό βήμα για να εκφράσουν τη θέση τους.

Πηγή: entertv.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ