Ο «γαλαζοαίματος» ζωγράφος : Η αγάπη του πρίγκιπα Κάρολου για τη ζωγραφική-και η Ελλάδα ανάμεσα στους πίνακες του!

Είναι γνωστή στους Βρετανούς η μεγάλη αγάπη του πρίγκιπα Καρόλου στη ζωγραφική.

Είναι γνωστή στους Βρετανούς η μεγάλη αγάπη του πρίγκιπα Καρόλου στη ζωγραφική. Ο ίδιος αποσύρεται συχνά στο χώρο που έχει φτιάξει εργαστήριο ζωγραφικής και φτιάχνει ακουαρέλες που απεικονίζουν τοπία της Βρετανίας, της Σκωτίας αλλά και πίνακες με μέρη που έχει επισκεφτεί μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.



Όπως γράφει το protothema.gr, στην ιστοσελίδα www.princeofwales.gov.uk. ο Κάρολος εκθέτει αυτές τις μέρες 130 πίνακές του με τοπία από τη Βρετανία και τη Σκωτία. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι πίνακές του που έχουν πουληθεί κατά καιρούς και τα έξοδα έχουν δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Πριν από λίγες μέρες ο πρίγκιπας της Ουαλίας έκανε μια ξενάγηση στο κοινό μέσω μιας ταινίας-ντοκιμαντέρ στην καλλιτεχνική συλλογή της οικογένειας.



Στην ταινία βλέπουμε ότι ο Κάρολος δεν ήταν ο μόνος καλλιτέχνης στο παλάτι αλλά περιτριγυριζόταν από πολύ ταλέντο, όπως η μητέρα του που του μάθαινε να παρατηρεί τη φύση και ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος του μάθαινε να εφαρμόζει το χρώμα κλπ.



Στην ταινία περιλαμβάνονται πολλά αξιόλογα δημιουργήματα. Οι θεατές, μεταξύ άλλων, βλέπουν και αιματοβαμμένα πεδία μάχης, ακατοίκητα κτίρια, σκίτσα μοναχικών παιδιών με υπερβολικό ντύσιμο και πάρα πολλά άδεια τοπία



Δείτε μερικά από τα έργα του Κάρολου:



Ο Σκορπιός, 2004


Μονεμβασιά, 2005








Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ