Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γκίκας Χαρδούβελης στην Τσαπανίδου: ''Φοβήθηκα για την Ελλάδα κι έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό'' (βίντεο)

Σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στο STAR, ο τέως Υπουργός Οικονομικων, παραδέχθηκε ότι μετέφερε αυτά τα ποσά, λέγοντας ότι τα έβγαλε λίγα-λίγα διότι έκανε την διαδικασία από το σπίτι του μέσω internet

Δημοσιογράφος: «Γιατί το κάνατε αυτό;» 
Χαρδούβελης:«Διότι φοβήθηκα και εγώ ότι η χώρα θα καταρρεύσει το 2012 και θα έχανα τα χρήματά μου».
Ο Γκίκας Χαρδούβελης επανέλαβε πως όλα όσα έκανε έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο και υποστήριξε πως έπεσε θύμα, καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε για το θέμα από τον Τύπο.

Σύμφωνα με το έγγραφο Νιλολούδη που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Real News:

-To 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

-Το 2012 έστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

-Στον τραπεζικό του λογαριασμό σε τράπεζα του Τζέρσει - ένα νησί οικονομικό παράδεισο - έβγαλε το 2012 το ποσό των 362.417 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, τα χρήματα τα έβγαλε τον Μάιο του 2012 μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων και όταν αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου εργαζόταν ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

-Έκανε 56 μεταφορές χρημάτων στο διάστημα αυτό, καθώς μετέφερε μικρά ποσά από 7.000 έως 9.000 ευρώ. Κι αυτό καθώς σε ποσά πάνω από 10.000 ευρώ ενεργοποιείται ο ΕΛΕΓΧΟΣ της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ