Γέννα ανάμεσα στη ζωή & στο θάνατο: Συγκλονιστικές και ιδιαίτερα σκληρές εικόνες με γεννητούρια στην Αφρική! (Slideshow)

Το Birth is a dream είναι ένα πρότζεκτ που καταγράφει τις συνθήκες που γεννούν οι γυναίκες στην Αφρικανική ήπειρο -στις περιοχές κάτω από τη Σαχάρα. Κάθε χρόνο 200 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν από επιπλοκές στη γέννα ή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο θάνατος μιας μητέρας είναι μια ανθρώπινη τραγωδία που επηρεάζει τις οικογένειες και την κοινωνία. Θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του νεογέννητου και κάθε νεαρού παιδιού της οικογένειας και κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωση στις συνθήκες φτώχιας που ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να προληφθούν αν οι γυναίκες είχαν πρόσβαση σε καλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες.

Το πρότζεκτ που τρέχει ο Ιταλός φωτογράφος και κινηματογραφιστής Paolo Patruno είναι εντυπωσιακό, όχι επειδή δεν έχεις ξαναδεί κάτι παρόμοιο, αλλά λόγω της καταγραφής των συνθηκών που γεννούν οι περισσότερες γυναίκες στην Αφρική.

Όλη η συνέχεια εδώ - grekamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ