Βιτόλο, Ισμαέλ Μπλάνκο, Κεϊτά Μπαλντέ - Αυτά είναι τα Τα πιο γρήγορα γκολ στο Europa League!

Είναι από τα κλισέ στην ορολογία του ποδοσφαίρου, όμως ακόμα και αν ακούγεται υπερβολικό, είναι φορές που ισχύει. Γιατι έτσι είναι όταν δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε 20 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο και ο φωτεινός πίνακας έχει γράψει γκολ χωρίς να προλάβει καν να τρέξει ιδρώτας. Και είναι ακόμα πιο σημαντικό και σπάνιο όταν αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοράνωσης.

Στη δεύτερη τη τάξει, στο Europa League είχαμε την Πέμπτη (12/03) μία από αυτές τις περιπτώσεις. Ο Βιτόλο της Σεβίλλης το έκανε αυτό και μάλιστα ήταν τόσο συνοπτικός στο να σκοράρει όχι μόνο όσο για να μπει στην πολύ κλειστή αυτή λίστα, αλλά και για να ανέβει στην πιο ψηλή θέση του βάθρου στην οποία βρισκόταν μέχρι τότε ο Ισμαέλ Μπλάνκο της ΑΕΚ. Πάμε να δούμε τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του θεσμού. Τα 5 από τα 6 έχουν σημειωθεί το την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

13.21 | Βιτόλο

(Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη 2-3, 12 Μαρτίου 2015)
Μετά τη σέντρα γίνεται βαθιά μπαλιά, ο Γκαμεϊρό κατεβάζει και τσιμπάει για τον Βιτόλο που κοντρολάρει και εκτελεί με το αριστερό τον Σέρχιο Ασένχο. Ηταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Europa League και το έβαλε η Σεβίλλη στον ισπανικό εμφύλιο κόντρα στην Βιγιαρεάλ στη φάση των «32». Για τους αφισιονάδος των Αμαρίγιος δεν ήταν και το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα του El Madrigal, όμως η ιστορία έγραψε ότι ο Ισπανός μέσος είναι το πιο γρήγορο πιστόλι στη διοργάνωση αφού χρειάστηκε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μόλις 13.21 δευτερόλεπτα. Με τέτοιο ξεκίνημα οι Σεβιγιάνοι δεν ήταν δυνατόν να μην είναι στη μέρα τους και με το τελικό 1-3 έκαναν τεράστιο βήμα πρόκρισης.

15.19 | Ισμαέλ Μπλάνκο

(ΑΕΚ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-2, 5 Νοεμβρίου 2009)
Στο Νο2 της λίστας βρίσκεται κάποιος «δικός μας». Ενα πρόσωπο που έχει αφήσει απίστευτες αναμνήσεις στους οπαδούς της ΑΕΚ και που μέσα σε λίγα χρόνια πρόλαβε να αφήσει το σημάδι του. Αυτό έκανε ο Ζορό Μπλάνκο, ο οποίος ήταν killer και στην Ευρώπη. Το Νοέμβριο του 2009 η ΑΕΚ έπαιξε στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και το καλωσόρισμα δεν ήταν και το πιο ευγενικό για έναν caballero. Ο Αργεντινός βρέθηκε για ακόμα μία φορά εκεί ακριβώς που έπρεπε και στα 15 δευτερόλεπτα εκτέλεσε μέσα από την περιοχή. Παρά το γκολ από τα αποδυτήρια η ΑΕΚ παραχώρησε 2-2 στους Λευκορώσους με τις δύο ομάδες να χάνουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στα νοκ άουτ.

16.88 | Κεϊτά Μπαλντέ

(Λουντογκόρετς - Λάτσιο 3-3, 27 Φεβρουαρίου 2009)
Τέτοιες μέρες πριν έναν χρόνο, η Λάτσιο έπαιζε τη ρεβάνς της φάσης των «32» με την Λουντογκόρετς. Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας είχε νίκησει 0-1 στο πρώτο ματς στο Olimpico και περίμενε στους Λατσιάλι στο σπίτι της. Η ομάδα του Εντι Ρέγια ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν ο Ισπανός επιθετικός, Κεϊτά Μπαλντέ, εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και αφού μπήκε με ωραίο κοντρόλ στην περιοχή, με τελείωμα από δύσκολη γωνία σκόραρε στα 16.88 δευτερόλεπτα. Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν στη συνέχεια με 0-2 και στο 92’ με 2-3 όμως η Λουγντογκόρετς με γκολ στο 88’ πήρε την ισοπαλία (3-3) και την ιστορική πρόκριση.

18.18 | Χουάν Μάτα

(Βαλένθια - Μπριζ 3-0, 25 Φεβρουαρίου 2010)
Οπως και στα περισσότερα ματς της λίστας, Φεβρουάριο μήνα, η Βαλένθια έπαιζε τον επαναληπτικό στο Mestalla στη φάση των «32» μετά την ήττα 1-0 από την Μπριζ εκτός έδρας. Οι Νυχτερίδες των Μαρτσένα, Αλμπέλδα, Μπαράχα, Βίγια, δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, με τον Χουάν Μάτα να εκμεταλλεύεται το χάος στην περιοχή τον Βέλγων και με δεξί σουτ από κοντά να σκοράρει στα 18.18 δευτερόλεπτα. Παρά το γρήγορο γκολ από τον αριστεροπόδαρο άσο, η ομάδα του Ουνάι Εμερι δεν κατάφερε να πάρει πρόκρισης στα 90 λεπτά. Αυτό το έκανε στην παράταση, όπου με δύο γκολ ο Πάμπλο Ερνάντεθ (96’, 117’) διαμόρφωσε μόνος του το 3-0 που χάρισε στους Βαλενθιάνους το εισιτήριο για τους «16».

19.19 Σέρχιο Αγουέρο

(Μάντσεστερ Σίτι - Πόρτο 4-0, 22 Φεβρουαρίου 2012)
Ξανά Φεβρουάριος, ξανά φάση των «32», ξανά ρεβάνς. Μετά το 1-2 στο Dragao σε βάρος της Πόρτο η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε τους Δράκους και με τον τρόπο που ξεκίνησε το ματς έδειξε ότι δεν θα αφήσει περιθώριο για εκπλήξεις. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν με τη σέντρα το λάθος, ο Γιάγια Τουρέ πέρασε τρομερή πάσα στον Κουν Αγουέρο και ο Αργεντινός νίκησε στο τετ α τετ τον Ελτον στα 19.19 δευτερόλεπτα. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έκανε πάρτι με τελικό σκορ 4-0 και για κάποιους θεωρήθηκε φαβορί για να κατακτήσει το Europa League όμως σύντομα φάνηκε ότι δεν είναι εύκολο να προχωρήσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

20.08 | Τάισον
(Σάλτσμπουργκ - Μέταλιστ Κάρκιβ 0-4, 16 Φεβρουαρίου 2012)
Στο πρώτο ματς των νοκ άουτ της 2011-2012 η Σάλτσμπουργκ υποδέχθηκε την Μέταλιστ Κάρκιβ και προφανώς κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι δεν έχει μέλλον στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα χρειάστηκε 20.08 δευτερόλεπτα για να το καταλάβει, αφού οι Ουκρανοί παρά το κενό των δύο μηνών έβγαλαν τρομερή ενέργεια από την αρχή, με τους Νταβίντ Μέντες και Ντάγκλας ντα Σίλβα να δουλεύουν για τον Τάισον, ο οποίος έγραψε ιστορία. Η ομάδα του Μάρκεβιτς έβαλε ακόμα δύο γκολ στο πρώτο μέρος και με νίκη με 0-4 έκανε check in για τους «16» από το πρώτο παιχνίδι.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ