B.Σόιμπλε: «Το μικρότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το χρέος - Οι Έλληνες δεν θέλουν τρίτο πρόγραμμα»

Συνέντευξη στην αυστριακή Der Standard έδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας για το ελληνικό ζήτημα του χρέους, τις γερμανικές αποζημιώσεις και ένα τρίτο πρόγραμμα.

«Όποιος μιλά για νέο κούρεμα στο χρέος της Ελλάδας, δεν γνωρίζει πως το θέμα του χρέους για τα επόμενα χρόνια είναι το μικρότερο πρόβλημα, καθώς η Ελλάδα πληρώνει μικρότερο επιτόκιο από τη Γερμανία» υπογράμμισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και το μεγαλύτερο πρόβλημα, συνέχισε, είναι πως για πολύ καιρό ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της.

«Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν οφείλονται στις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη ή τη Γερμανία, αλλά στο γεγονός ότι η Ελλάδα έζησε για πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές της» τόνισε εν συνεχεία.

Αναφορικά με το τρίτο πακέτο βοήθειας, ο Σόιμπλε εξήγησε πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει, ότι δεν θέλουν πρόγραμμα. Ο σεβασμός επιβάλει να μείνουμε σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Ποτέ δεν πιέσαμε κάποιον για κάτι το οποίο δε θέλει».

Τέλος, για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι το ζήτημα έχει ρυθμιστεί από το 1990 κι ότι έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ