Την ενοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και για τα δύο εγκλήματα ζητά η Εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου για όλες τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται, οι οποίες μάλιστα είναι «οι ελάχιστες» από αυτά που έχουν επιβεβαιωθεί, ζήτησε από το Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας, Ξένη Δημητρίου.

Κατά την πολύωρη αγόρευση της οδηγήθηκε στα συμπεράσματα ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης δεν αλλοίωσε τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ και ότι αν κάποιος ήθελε να βλάψει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα άφηνε τα ονόματα των συγγενών του στη λίστα και θα τους ήλεγχε για φοροδιαφυγή, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη που εντόπισαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Χαρακτήρισε μάλιστα «προφάσεις εν αμαρτίες» τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι ενδεχομένως κάποιος τον παγίδεψε.

Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη της που ο κατηγορούμενος δεν αναγνώρισε τις ευθύνες του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρέπει το δικαστήριο να τον δει με επιείκεια.

Τα κακουργήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι:

1) της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και
2)  της απόπειρας απιστίας

Η κυρία Δημητρίου εκτόξευσε «κεραυνούς» στη δικαστική αίθουσα. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας τόνισε ότι ο μόνος που είχε συμφέρον να διαγράψει τα αρχεία ήταν ο κατηγορούμενος είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του είτε για να προστατεύσει το δικό του όνομα στη πολιτική και να μη φανεί ότι τρεις συγγενείς του ελέγχονται για φοροδιαφυγή.

Ακόμη, η εισαγγελέας της έδρας τόνισε:
- Ο κ. Παπακωσταντίνου παίρνει με λαχταρα τη λίστα και μετά ενώ την παραλαμβάνει δεν γίνεται τίποτα.
- Υποστηρίζει ότι ήταν απόρρητη, ότι θα διέρρεαν τα στοιχεία της στο ΣΔΟΕ, ότι θα είμαστε έκθετοι στη γαλλική κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφασεις εν αμαρταίας. Τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε όπως δεν συνέβη. Οι Γάλλοι δεν είχαν πρόβλημα να μας ξαναστείλουν τη λίστα όπως και μας την ξανάστειλαν.
- Όλα ήταν προφάσεις από την  πλευρά του κατηγορουμένου , καταρρέει κάθε επιχείρημα του κατηγορούμενου.  
- Το ότι χάθηκε το CD είναι από τα απαράδεκτα, το ότι αρνείται τα πάντα το ότι δεν θυμάται που το έδωσε.
- Αόριστα κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Διώτη ενώ  ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει στα χέρια του τις πραγματογνωμοσύνες των ειδικών. Παρ' ολα αυτά δεν θυμάται τίποτα.
- Φυσικά  δεν εκθέτει τις γραμματείς του.

Και τόνισε η εισαγγελέας με στόμφο: «ο κ. Παπακωνσταντίνου ό,τι έκανε το έκανε μόνος του».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ